Curmalele sunt un zahăr natural, aşa că foloseşte-le ori de câte ori ai ocazia pentru deserturi sănătoase. Dar nu uita să le scoţi sâmburii!
Iată cum să prepari acest desert sănătos, fără zahăr şi fără coacere.
Ingrediente:
- 2 ceşti de curmale fără sâmburi
- ¾ ceaşcă de caju
- ¼ ceaşcă de unt de arahide
- ½ ceaşcă de nucă de cocos mărunţită, neîndulcită
- 2 linguri de cacao
- 1 vârf de cuţit de sare
Pune toate ingredientele în robotul de bucătărie sau blender şi amestecă bine până vor forma o minge. Curmalele de-abia se vor mai distinge, însă bucăţelele de caju se vor vedea foarte bine prin compoziţie.
Pune amestecul într-o tavă pătrată sau dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt. Foloseşte-ţi degetele pentru a apăsa bine amestecul în tavă. Acoperă şi lasă la frigider 30 de minute.
Scoate desertul din tavă şi, cu ajutorul unui cuţit ascuţit, taie-l în bucăţele.
Savuraţi acest desert sănătos, perfect pentru cei mici. Ţine-l la frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu