miercuri, 21 ianuarie 2015

Controlul mental si muschiul vointei.

Bun gasit!

Ti-ai dorit vreodata sa eliberezi emotiile dureroase si gandurile negative? Nu-mi imaginez ca cineva ar raspunde NU la aceasta intrebare.. Totusi ne-am obisnuit atat de mult cu bagajul pe care il caram in spate, incat am inceput sa ne identificam cu toate convingerile noastre limitative.

Uitam adesea ca greutatea bagajului nostru emotional este dat de aceste convingeri, concluzii si idei pe care le-am preluat de la parinti, educatori si mediul in care am crescut si ca ele sunt adevarate programe mentale pe baza carora percepem realitatea si prin care de asemenea, o perpetuam.

Convingerile noastre se bazeaza intr-o proportie covarsitoare pe acceptarea Adevarului - asa cum el este sau a fost perceput de cei care ne-au influentat cresterea. Desi perceptiile lor sunt simple opinii personale si nu reprezinta neaparat realitatea sub forma faptelor, exista destule argumente convingatoare pentru fiecare convingere in parte, astfel ca de cele mai multe ori nu putem nega asa-zisa “veridicitate”.

Intalnesc zilnic multi oameni ingrijorati de ceva - de ceva care le creaza anxietate, de ceva care ii duc in depresie, de ceva care ii supara sau pur si simplu, datorita carora se simt prinsi in capcana unor relatii nefericite cu prietenii, cu banii, fericirea sau sanatatea.

Un lucru interesant este ca desi exista numeroase studii ale modului de functionare a mintii, cei mai multi oameni nu stiu – sau poate nu sunt gata inca sa creada - ca tot acest bagaj emotional este in stransa legatura cu felul in care percep realitatea si ca greutatea bagajului se poate reduce tocmai prin elemente de control mental.

Se spune insa ca vointa actioneaza ca un muschi – de cate ori apelezi la ea, obosesti. Asa se face ca – de cate ori dorim sa aducem schimbari in viata noastra - facem “febra de vointa” la fel cum facem febra musculara atunci cand depunem efort.

Vrei sa mananci mai sanatos, sa incepi un program de exercitii care sa-ti intareasca corpul, sa te lasi de fumat, sa fii mai ingaduitor in relatii, sa-ti dai voie sa te vindeci, sa-ti imbunatatesti relatia cu banii, sa-ti continui proiectele sau sa aduci obiceiuri sanatoase in viata ta? Toate acestea presupun vointa de a face schimbari.

Dar ceea ce vrei sa schimbi nu sunt neaparat rezultatele pe care le-ai obtinut pana acum si realitatea pe care o traiesti. Ceea ce vrei sa reprogramezi cu-adevarat este modul de operare, sistemul de credinte, convingerile limitative – tot ceea ce nu te mai serveste.

Asta nu inseamna sa ne schimbam modul de gandire in intregime, ci doar sa renuntam la convingerile care nu ne mai ajuta sa evoluam.

Este evident ca ele ne-au servit la un anume nivel, ne-au ajutat sa obtinem calitati si rezultate de care poate nici nu suntem pe deplin constienti, ne-au ajutat sa ne simtim intr-o zona de siguranta din care am putut creste, dar pur si simplu acum nu ne mai servesc!

Una din cele mai sigure si rapide metode de reprogramare mentala, rescriere a credintelor si inlocuire a convingerilor limitative cu unele de putere, sunt Tehnicile de Eliberare Emotionala cu care lucram saptamana viitoare, in cadrul unui nou Atelier de lucru.

Pentru ca ceea ce facem cu ajutorul lor este sa accesam direct mintea subconstienta si sa trimitem prin actiunile pe care le facem, semnale in hipotalamus – partea din creier responsabila cu pastrarea emotiilor negative - reusim sa abordam schimbarea din zona convingerilor de baza, de la radacina a ceea ce SUNTEM cu-adevarat.

Rescrierea tiparelor mentale care ne impiedica sa avem cateodata o viata armonioasa, se face cu usurinta, intr-un mod eficient si sigur cu ajutorul acestor tehnici, asa ca va astept sa parcurgem impreuna pasii prin care ne schimbam nu cu ajutorul Vointei, ci prin reprogramarea mentala.

Cand actionam la nivel identitar, cand lucram cu convingerile noastre - mergand la radacina lor - schimbarea vine cu gratie si usurinta, nu cu zbatere si efort. In zilele urmatoare, voi reveni cu un material despre puterea Subconstientului, astfel incat sa fie si mai clar de ce simpla vointa si dorinta schimbarii nu sunt suficiente pentru ca ea sa se produca.

Da, este adevarat! “Schimba-ti gandurile si-ti vei schimba viata” este un indemn incurajator si o afirmatie corecta. Dar n-am fi facut-o deja cu totii pana acum, mult mai repede si fara suferinta, daca am fi stiut EXACT conditiile in care o putem obtine?

Nu pretind ca detin formule miraculoase – nici nu cred in asa ceva – dar STIU ce rezultate se pot obtine cu Tehnicile de Eliberare Emotionala, iar miracolul in care cred se numeste OM. Miracolul consta in maretia creatiei si modul in care mintea noastra ne poate ajuta in tot ceea ce facem. Da voie mintii tale sa te-ajute!

Invatam asta impreuna, Sambata 24 Ianuarie, ora 10.00 in cadrul acestui Atelier de Lucru.

Va astept cu drag!
Liliana

Niciun comentariu: