viataverdeviu.ro

luni, 29 aprilie 2019

Bratara fitness Huawei Honor Band 4 ..

este accesoriul ideal, oricare ar fi sportul tau preferat!

Cu suport tehnic si sfaturi utile pentru multiple tipuri de antrenament: alergare, mers, ciclism, inot si multe altele, vei avea exact informatiile de care ai nevoie: masuratori ale batailor inimii, ale caloriilor consumate, ale pasilor parcursi si multe altele.

Pe timpul noptii, bratara Honor Band 4 este un companion ideal pentru dormit, intrucat monitorizeaza durata si calitatea somnului, ca tu sa poti lua masurile necesare pentru un somn odihnitor.

Indeplineste-ti toate task-urile de peste zi!



Vei primi notificari referitoare la apeluri, mesaje sau email-uri, vei putea face poze de la distanta in timp ce bratara ta devine o telecomanda smart.

Iar cu un acumulator puternic ce ofera pana la 17 zile de utilizare la o singura incarcare, poti uita de orice grija.

NOU pentru ZILIERI: EXPO, publicitate, catering, restaurante, baruri sunt 5 dintre cele 12 domenii ..

disponibile pentru zilieri conform OUG 26/2019.

Aceasta mo­difică legea zilierilor si anume Le­gea nr. 52/2011, după ce această le­ge a mai fost modificată anterior în decembrie 2018 prin OUG 114.

Până de curand, munca sezonieră putea fi prestată numai în domeniile agricultură, vânătoare și servicii anexe, silvicultură (exceptând exploatările forestiere), pescuit și acvacultură.

Lista a fost completată cu:
  • activități de organizare a expozițiilor, târgurilor și congreselor;
  • publicitate;
  • activități de interpretare artistică - spectacole, activități-suport pentru interpretarea artistică - spectacole, activități de gestionare a sălilor de spectacole;
  • creșterea și reproducția animalelor semidomesticite și a altor animale;
  • activități de alimentație (catering) pentru evenimente;
  • activități de întreținere peisagistică - plantarea, îngrijirea și întreținerea de parcuri și grădini (exceptând grădinile private);
  • restaurante;
  • baruri și alte activități de servire a băuturilor;
  • activități ale grădinilor zoologice, botanice și ale rezervațiilor naturale.
Noile modificări se aplică de la 1 mai 2019.

eJobs

Ordonanța stabilește că niciun zilier nu poate lucra pentru acelaşi beneficiar pe o perioadă mai lungă de 90 de zile, cumulate pe durata unui an calendaristic, cu excepţia celor care prestează activităţi în domeniul agriculturii, creşterii animalelor în sistem extensiv prin păşunatul sezonier al ovinelor, bovinelor, cabalinelor, activităţi sezoniere în cadrul grădinilor botanice aflate în subordinea universităţilor acreditate, precum şi în domeniul viticol. În cazul acestora, perioada nu poate depăşi 180 de zile cumulate pe durata unui an calendaristic.

Cuantumul remuneraţiei brute orare stabilite de părţi nu poate fi mai mic decât valoarea/oră a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată şi se acordă la sfârşitul fiecărei zile de lucru sau la sfârşitul săptămânii.

Zilierul va avea, potrivit noului act normativ, calitatea de asigurat în sistemul public de pensii. Sarcina calculării, plății şi declarării contribuţiei de asigurări sociale pentru veniturile realizate din activitatea zilierilor, datorate conform prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, revine beneficiarului de lucrări.

În plus, în situația producerii unui accident de muncă sau în cazul apariției unei boli profesionale, beneficiarul este obligat să asigure plata cheltuielilor aferente îngrijirilor medicale necesare.

De asemenea, se prevede înființarea Registrului electronic de evidență a zilierilor, la data de 20 decembrie 2019, sistemul informatic urmând să fie achiziționat de către Inspecția Muncii, în condițiile legii. Metodologia de întocmire și transmitere a acestuia, înregistrările care se efectuează, precum şi orice alte elemente în legătură cu întocmirea lui se stabilesc prin ordin al ministrului Muncii si Justitiei Sociale, în termen de 60 de zile de la înființarea Registrului.

Actul normativ introduce, în același timp, un concediu de odihnă suplimentar anual, plătit, de trei zile, pentru salariatele care urmează o procedură de fertilizare “in vitro”. Cererea pentru acordarea noului tip de concediu va fi însoțită de o scrisoare medicală, eliberată de medicul specialist în condițiile legii.


Sursa: Ministerul Muncii

Respiră pur şi simplu .. cu Dan Brulé.

Cum să stăpâneşti respiraţia pentru a reuşi în viaţă, în dragoste, în afaceri şi nu numai
Redu stresul şi anxietatea, creşte-ţi productivitatea, detoxifiază-ţi corpul, echilibrează-ţi sănătatea şi găseşte calea către o mai mare conştientizare cu „Respiră pur şi simplu“, o colecţie unică de tehnici de respiraţie, semnată de cel mai cunoscut maestru al respiraţiei: Dan Brulé.

Cum ar fi dacă ţi-ai controla reacţiile şi ţi-ai schimba destinul doar prin controlul respiraţiei?
Acum poţi.

În acest manual complet, renumitul Dan Brulé îşi împărtăşeşte pentru prima dată tehnica de stăpânire a respiraţiei, care a ajutat peste 100 000 de oameni din 45 de ţări.

Respiră pur şi simplu este un ghid simplu şi revoluţionar ce dezvăluie secretul din spatele a ceea ce atleţii de elită, campionii din arte marţiale, trupele SEAL şi yoghinii cunosc dintotdeauna: controlându-ţi respiraţia, îţi controlezi de fapt starea de bine şi nivelul de performanţă.

Respiraţia te ajută la gestionarea durerii acute/cronice, la diminuarea insomniei, scăderea în greutate, anularea deficitului de atenţie, îndepărtarea anxietăţii, depresiei şi stresului posttraumatic. De asemenea, îmbunătăţeşte intuiţia, creativitatea, starea de mindfulness, stima de sine, leadershipul şi multe altele.

Îmbunătăţeşte-ţi starea de sănătate, linişteşte-ţi mintea şi realizează performanţe maxime cu ajutorul unei resurse simple şi aflate literalmente chiar sub nasul tău: respiraţia!

BONUS: un video pe Youtube cu două tehnici de respirație: Respiraţia, cel mai bun instrument al manifestării şi materializării

sâmbătă, 27 aprilie 2019

Guvernul PSD a aprobat coplata în sistemul medical privat.

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri, 24 aprilie, ordonanţa de urgenţă privind contribuţia personală prin care pacienţii care merg în privat pot plăti diferenţa dintre suma decontată de stat spitalului privat şi tariful intervenţiei în privat.

Proiectul de ordonanţă a fost pus în dezbatere publică la începutul lunii aprilie şi a atras criticile repre­zentanţilor câtorva asociaţii de pacienţi, care au susţinut că aplicarea legii şi în cazul analizelor medicale sau a investigaţiilor de tip CT (computer tomograf) sau RMN (rezonanţă magnetică nucleară) va îngrădi accesul pacienţilor la aceste servicii în privat. În prezent, pentru investigaţiile paraclinice în privat, pacienţii nu plătesc în plus dacă merg cu bilet de trimitere şi pot aştepta câteva luni pe listă, până când sunt fonduri suficiente de la Casa de Asigurări.

Ministerul Sănătăţii dă asigurări că prin contractul cadru care va intra în vigoare la 1 iulie se vor stabili serviciile medicale pentru care intră în vigoare coplata, precum şi un nivel al contribuţiei pacientului.

Pacienţii vor fi informaţi pe pagina de internet a furnizorilor privaţi în legătură cu diferenţa pe care o pot suporta prin contribuţie personală, mai informează ministerul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a argumentat propunerea legislativă prin faptul că ar scoate din „zona gri” spitalele private, care practicau un fenomen criticat de ministrul de resort, prin care pacienţii plăteau şi alte costuri în plus pentru un serviciu medical decontat în acelaşi timp şi de Casa de Asigurări.

Ce presupune coplata (contribuţia personală)?
În prezent, o operaţie este decontată de stat în limita a 2.000 de lei, de exemplu. Spitalul privat stabileşte tariful la 7.000 de lei, considerând că acesta este „costul real”. Dacă spitalul alege să contracteze fonduri de la Casă, primeşte cei 2.000 de lei, iar restul este plătit de pacient prin această contribuţie personală. Nu este însă clar cum stabileşte operatorul privat costul real al unei operaţii sau dacă nu va ajunge să crească preţurile serviciilor pe care le oferă, invocând chiar acest „cost real”
.

Sursa: ZF

vineri, 26 aprilie 2019

Cine și când poate decide ridicarea unei mașini parcate ilegal?

Ridicarea mașinilor staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice (partea pe care se merge efectiv cu autovehiculele) va putea fi decisă, în principal, de către polițiștii rutieri. Noua regulă este valabilă din 21 ianuarie 2017, dată la care a intrat în vigoare Hotărârea Guvernului nr. 965/2016.

„Ridicarea vehiculului reprezintă măsura tehnico-administrativă pe care polițistul rutier o poate dispune în una dintre situațiile prevăzute la art. 143 (din regulamentul Codului rutier - n. red.), când vehiculul staționează neregulamentar pe partea carosabilă. Ridicarea vehiculelor constituie serviciu public şi se realizează (...) pe durata a 24 de ore, de către administratorul drumului public sau, după caz, de către administrația publică locală”, dispune actul normativ.

Totuși, ridicarea autoturismelor parcate ilegal pe drumurile publice va putea fi dispusă și de către polițiștii locali, așa cum prevede hotărârea amintită. Indiferent cine decide ridicarea, aceasta se va face în baza unei dispoziții scrise, ce va trebui să conțină următoarele informații:
  • data, ora și locul ridicării vehiculului;
  • gradul profesional, numele și prenumele polițistului care dispune ridicarea și unitatea din care acesta face parte;
  • indicarea expresă a temeiului juridic referitor la norma încălcată;
  • mențiuni privind înregistrarea foto sau video a staționării vehiculului;
  • mențiuni privind avarii vizibile pe vehicul;
  • date privind numărul de înmatriculare/înregistrare și marca vehiculului.
Măsura ridicării vehiculelor va putea fi dispusă în cazurile în care este interzisă staționarea voluntară a acestora, după cum urmează:
  • în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară;
  • în zona de acțiune a indicatorului de staționare interzisă și a marcajului de interzicere a staționării;
  • pe drumurile publice cu o lățime mai mică de 6 m;
  • în dreptul căilor de acces ale proprietăților alăturate drumurilor publice;
  • în pante și în rampe;
  • în locul unde este indicatorul de staționare alternantă (în altă zi sau perioadă decât cea permisă) sau indicatorul de zonă de staționare cu durată limitată (peste durata stabilită).
Trebuie precizat că măsura ridicării automobilelor depinde de existența unor spații speciale de depozitare care să aparțină administratorului de drum sau autorităților locale. Din acest motiv, este posibil ca, în anumite localități din țară, dispunerea ridicărilor să nu fie posibilă în practică chiar din 21 ianuarie 2017.

Ridicarea autoturismelor parcate ilegal nu mai este posibilă de la mijlocul anului 2015, atunci când Înalta Curte de Casație și Justiție a găsit că această activitate trebuie reglementată de Guvern, nu de autoritățile locale. Prin urmare, hotărârile locale prin care se stabileau reguli pentru ridicare și-au pierdut validitatea și n-au mai putut fi puse în aplicare.

Notă: Informații pe larg despre noua procedură de ridicare a mașinilor găsiți aici și aici.

Sursa: AvocatNet.ro

NOU: Carduri şi tichete culturale, beneficii extra-salariale ale angajaţilor



Emitenţii de carduri şi tichete pentru beneficiile exstra-salariale au primit autorizația Ministerului Finanţelor pentru emiterea tichetului şi cardului de cultură, pentru companiile şi angajatorii care vor să-şi motiveze şi să recompenseze suplimentar angajaţii.

Valoarea minimă a unui tichet cultural este de 10 lei, iar valoarea maximă este de 50 de lei. Dacă sunt acordate lunar, valoarea acestora nu poate depăşi 150 de lei pentru un angajat. În cazul în care cardurile sau tichetele culturale sunt acordate pentru un eveniment, valoarea maximă lunară nu poate depăşi 300 de lei.

Tichetele culturale se încadrează în categoria cheltuielilor sociale și sunt deductibile la calculul impozitului de profit în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile angajaților. La acordarea a 150 de Lei în tichete culturale, angajatorul are un avantaj fiscal de 86 de Lei per angajat, față de aceeași sumă acordată în bani, explică specialiştii Up România.

Companiile autorizate de Ministerul Finanţelor pentru emiterea de astfel de carduri şi tichete sunt: Sodexo Romania, Edenred şi Up România.

Cardul are o valabilitate de cinci ani şi beneficiază de tehnologie contactless, iar sumele încărcate pe card pot fi folosite timp de un an de la data încărcării, explică Sodexo.

Cu tichetele culturale, angajații vor putea plăti bunuri și servicii culturale dintr-un spectru cu adresabilitate extrem de largă.

"Tichetele și cardurile culturale vor deschide ușile pentru sute de mii de salariați, către spectacole, concerte, cinematografe, muzee, festivaluri, târguri și expoziții, parcuri tematice, cărți, manuale școlare, albume muzicale, conferințe, cursuri de limbi străine, lecții de pian sau de robotică sau astronomie sau istorie… paleta de alegeri deschide orizonturi noi de cunoaștere pentru toți. Cultura poate redeveni un obicei cotidian", spune Dana Sîntejudean, DIrector General Edenred România & Moldova.

"Tichetele și cardurile culturale vor elimina o parte din barierele financiare care limitează accesul angajaților la activități culturale. În același timp, tichetele culturale vor ajuta companiile să construiască un mediu de lucru sănătos, să susțină dezvoltarea profesională și personală a angajaților și să investească în well-being pentru angajați. Investiția în cultură este cea mai profitabilă alegere pentru progres social și economic”, adaugă Dana Sîntejudean.

Tichetele culturale sunt o solutie mult așteptată și foarte necesară, în contextul în care cultura și activitățile de recreere ocupă până în prezent un loc foarte restrâns în cheltuielile medii ale românilor, reprezentând doar 3.9% din totalul cheltuielilor lunare. De asemenea cheltuilelile cu educația reprezintă doar 0.7% din cheltuielile lunare ale românilor, conform ultimelor rapoarte ale INSSE, pentru trimestrul 4 al anului 2018, mai adaugă reprezentanţii Edenred.

Sursa: STARTUP CAFE

joi, 25 aprilie 2019

Toți banii asociației de proprietari trebuie să treacă prin contul bancar al acesteia

Din septembrie 2018, legislația privind înființarea și organizarea asociațiilor de proprietari se modifică, iar noua lege aduce, pe lângă mai multe noutăți privind folosirea, modificarea și întreținerea apartamentelor sau modul în care se pot înființa și funcționa asociațiile de proprietari sau chiriași, și schimbări privind activitatea administratorilor de imobile. Mai exact, administratorii de bloc nu vor mai putea plăti furnizorii de servicii și produse în numerar, ci doar din contul curent al asociației, plus că orice sumă încasată de asociație va trebui să ajungă în acel cont bancar.

În data de 28 septembrie 2018, odată cu intrarea în vigoare a noului cadru legal al asociațiilor, adică a Legii nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, vor apărea mai multe modificări ce vor viza organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari, dar și activitatea administratorilor de bloc.

Potrivit documentului, toate asociațiile de proprietari vor fi obligate să dețină un singur cont bancar, care va putea fi folosit de către proprietarii apartamentelor sau de către alți locatari pentru a plăti cotele lunare de întreținere (detalii, aici).

În acest context, administratorul blocului va avea obligația de a folosi, pentru a efectua plățile curente, dar și pentru încasări, acest cont unic al asociației. Astfel, administratorul nu va mai putea plăti furnizorii de servicii sau produse pentru diverse lucrări, fie ele de întreținere sau de reparații, decât prin intermediul contului curent al asociației.

Suplimentar, atunci când administratorul va primi o plată în numele asociației, acesta va trebui, în cel mult o zi, să transfere suma în contul curent al asociației. Mai exact, atunci când un proprietar de apartament îi va plăti în numerar întreținerea, administratorul este obligat să transfere suma, până a doua zi, în contul asociației. Actul normativ precizează că în acest cont "sunt vărsate, în termen de 24 de ore de la primirea acestora, toate sumele sau valorile primite în numele sau în contul asociației".

Ca o excepție de la această regulă și doar cu acordul adunării generale a asociației de proprietari, administratorul poate păstra o sumă de cel mult 1.000 de lei pe lună pentru efectuarea de plăți pentru cheltuieli neprevăzute.

Dacă se constată faptul că administratorul nu își îndeplinește obligațiile sau o face într-un mod defectuos, astfel producând pagube asociației de proprietari, aceasta poate retrage din garanția administratorului de bloc o sumă de bani pentru a acoperi daunele provocate. Totodată, asociația de proprietari poate stabili, pentru recuperarea prejudiciului generat de administrator, și diminuarea venitului acestuia.

Sursa: AvocatNet.ro

miercuri, 24 aprilie 2019

Reinventarea.

Vecinul meu Nate și-a pierdut slujba într-o vineri.

Dacă ești vreodată invitat de șeful tău la o ședință vineri, după-amiaza târziu, să știi că nu e o ședință, e o capcană.

Cariera lui Nate s-a schimbat rapid în acea zi.

Se găsea dintr-odată în derivă, și nu din proprie inițiativă.

L-am întâlnit săptămâna următoare la o cafea.

Cu o expresie năucită, mi-a spus cum s-a simțit când îți pierduse slujba, slujbă pe care o avea de opt ani.

Era bun la ce făcea. Îantotdeauna își realiza targetul.

Oamenii îl plăceau. Clienții i-au trimis mesaje de regret zile întregi după ce s-a întâmplat. Era un tip grozav, și încă este. Dar era la ananghie.

Protejat ca într-un cocon timp de opt ani într-o compa¬nie mare, sigură, s-a pomenit pe neașteptate pe străzi. Casa carierei pe care și-o construise nu mai exista, iar restul lumii se schimbase spectaculos de când intrase în bio-domul* acelei slujbe.

Cuprins de exasperare, s-a plâns: „Nici măcar nu știu cum să folosesc LinkedIn”.

Nimeni nu se așteaptă la o schimbare bruscă a slujbei; tocmai de aceea este bruscă. Și, dacă ai fost angajat mai
mult de un an, ai văzut întâmplându-se o astfel de schimbare – fie ție, fie cuiva pe care-l știai. Un val corporatist sălbatic ce a prins complet pe nepregătite o barcă.

Pe lângă valurile enorme de schimbări drastice de carieră, mai există și alte probleme, mai puțin presante, ce ne amenință de asemenea activitatea. Lucruri precum Plafoanele Carierei.

Plafonul carierei este capacul pus deasupra scării pe care avansezi în carieră. Este cea mai de sus înălțime spre care te va duce orice parcurs profesional. M-am confruntat cu unul pe vremea când eram designer senior de conținut la o companie de software.

Am început să lucrez acolo la contractări. În timp, am dobândit o funcție reală în cadrul companiei și în câțiva ani mi s-a oferit funcția de designer senior de conținut. Atunci am ajuns efectiv la capătul drumului meu în carieră.

Câștigam suma maximă posibilă pentru acel post și nu mai existau alte posturi în domeniul creării de conținut disponibile în compania respectivă. Nici nu aveau să mai fie. Singura cale de a avansa era să devin director de creație, ceea ce însemna administrarea designerilor și a copywriterilor. Era o opțiune grozavă pentru unii, dar pentru mine însemna să fac mult mai puțin din ceea ce-mi plăcea de fapt să fac: să scriu.

Aveam treizeci și doi de ani și viața mea deja alunecase către un punct de inerție. Aș fi putut să primesc mici măriri salariale în anii ce urmau și ceva mai multe responsabilități, dar în cea mai mare parte, asta era tot.

Soția mea avea să-mi zică mai târziu că era profund îngrijorată. Cu doi copii mici, o ipotecă și o căsnicie abia la început, era intimidant să privesc spre treizeci de ani de posibilă monotonie în carieră. Poate că n-am o fire chiar atât de aventuroasă, dar ideea că am ajuns la „finiș” cu cariera la treizeci și doi de ani era un hap cam greu de înghițit.

Înainte, când te loveai de un Plafon în Carieră, aveai doar câteva opțiuni la dispoziție:

1. Să te angajezi la altă companie.
2. Să faci o muncă pe care nu voiai să o faci, cum ar fi cea de director de creație.
3. Să înduri și să mori pe dinăuntru timp de aproximativ treizeci de ani.

Prima opțiune nu rezolvă lucrurile, doar le amână. Ai putea obține o funcție diferită și mai mulți bani. Cealaltă companie ar putea să aibă un post de „creator de conținut senior senior”, dar în cele din urmă vei avea de-a face cu același plafon cu care te-ai confruntat la fosta slujbă.

În a doua opțiune, renunți la o scară ierarhică pentru una diferită. Acest plan nu funcționează deoarece sfârșești făcând mai mult din ceea ce n-ai vrut să faci de la bun început. Dacă nu ai vrut să fii director de creație, să avansezi pe acea scară nu îți va părea o promovare, ci o pedeapsă. Te-ai afunda pur și simplu într-o carieră greșită.

A treia opțiune este cu siguranță cea mai deprimantă, dar este totodată și cea mai populară. De aceea, într-un sondaj Gallup din 2013, 70 la sută dintre americani au spus că își urau slujbele sau se simțeau neimplicați. În cultura noastră, luăm de bună minciuna că munca trebuie să fie nefericită.

Seria de cărți Dilbert nu s-a vândut în milioane de exemplare pentru că oamenii sunt fericiți la locul de muncă. Mâncăm la TGIFridays, nu la TGIMondays. Trăim pentru zilele de weekend fiindcă am acceptat că zilele săptămânii sunt echivalente cu moartea visurilor noastre. Dacă citești cartea asta la muncă, ridică privirea. Dintre oamenii pe care-i zărești, șapte din zece urăsc să fie acolo. Nimeni nu vrea să stea la o slujbă care nu-i place.

Dar dacă lucrurile nu ar trebui să stea așa? Dacă slujba pe care ne-am dori să o avem ar depinde de a deveni, înainte de toate, persoana care trebuie să fim? Dacă nu ar tre¬bui să încercăm să evităm tranzițiile în carieră, ci să le acceptăm? Pentru că ele ne așteaptă, pe fiecare dintre noi. Cu toții vom cunoaște câte un Salt în Carieră, o Piedică în Carieră, un Plafon în Carieră sau o Oportunitate în Carieră.

Cum facem Salturi înțelepte în Carieră?

Cum navigăm printre Piedicile în Carieră?

Cum străpungem Plafoanele Carierei?

Cum profităm la maximum de Oportunități neașteptate în Carieră?

Se pare că soluția la toate cele patru întrebări este aceeași: construim un Cont de Economii al Carierei.

Jon Acuff iti arata cum in cartea Reinventarea.

vineri, 19 aprilie 2019

10.000 EUR gratuit pentru masini electrice!

Programul RABLA a demarat in 12 aprilie 2019.

Pentru orice masina electrica noua, poti obtine 10.000 de EUR gratis de la stat.
Vezi lista producatori.

Daca casezi si o masina veche, mai primesti in plus 1.500 EUR.
Vezi lista colectori.

In total, poti obtine un maxim de 11.500 EUR.

rca-ieftin.ro

Cate masini sunt in acest program?
1.500 este numarul maxim de tichete acordat dealer-ului auto de unde iti cumperi masina.

Info complete despre depunerea dosarelor pe site-ul oficial AFM aici: https://www.afm.ro/vehicule_electrice.php

Alte detalii din comunicatul de presa.

De ce esueaza companiile? 10 greseli si 100 de solutii.

Cartea este documentată prin analiza declarațiilor financiare ale celor 100.000 de companii care au intrat în insolvență în ultimii zece ani.

Într-un limbaj simplu, pe înțelesul tuturor, Iancu Guda încearca si reuseste sa ofere 10 răspunsuri la întrebarea: De ce esuează companiile?, împreună cu 100 de soluții practice pentru rezolvarea acestora.

Recomandările de la finalul fiecărui capitol devin astfel un ghid de bune practici pentru dezvoltarea sănătoasă a propriei companii sau pentru monitorizarea consultativă a partenerilor de afaceri.

Experiența sa profesionala de peste zece ani este sintetizată în cartea de față, a cărei misiune este clară: să transforme eșecul altora într-o curbă a învățării pentru fiecare cititor!

Iancu Guda a scris această carte folosind un limbaj cât mai simplu și cu o adresabilitate largă, pentru a contribui la dezvoltarea sustenabilă a mediului de afaceri, pentru un viitor mai bun, pentru că, dacă nu știm istoria, greșelile din trecut se vor repeta.

Iata cele 10 motive pentru care Iancu Guda a scris aceasta carte:
  • Pentru că fenomenul insolvenței este generalizat, afectând foarte multe companii, creditori și antreprenori. Procedura de insolvență trebuie să fie activată in situații excepționale, și frecvența acesteia in mediul de afaceri trebuie să fie foarte redusă!
  • Pentru că greșelile realizate de companiile care au intrat în insolvență în ultimii zece ani sunt repetate de către majoritatea companiilor care astăzi intră în incapacitate de plată. Trebuie să învățăm din greșelile altora, pentru a nu le repeta!
  • Pentru că nivelul educației financiare din România este foarte scăzut și mulți antreprenori încearcă să-și conducă afacerile după ureche. Trebuie să contribuim la creșterea nivelului educației financiare și antreprenoriale din România!
  • Pentru că spiritul antreprenorial autohton este foarte modest, România inregistrând un număr foarte scăzut al companiilor active la fiecare o mie de locuitori. De asemenea, în contextul accentuării fenomenului polarizării, companiile mari s-au dezvoltat, în timp ce firmele mici și-au restrâns activitatea. Trebuie să contribuim la creșterea păturii de mijloc din mediul de afaceri prin încurajarea și dezvoltarea antreprenoriatului autohton!
  • Pentru că jumătate din companiile nou înființate în România își întrerup activitatea în maxim cinci ani de la momentul înregistrării și durata medie de viață a unei companii autohtone este de numai zece ani. Trebuie să contribuim la creșterea ratei de supraviețuire a firmelor nou înființate, precum și la extinderea duratei de viață a companiilor!
  • Pentru că mediul de afaceri autohton este vulnerabil în contextul creșterii riscului sistemic și a predictibilității fiscale reduse. Este foarte important ca antreprenorii să fie conștienți de aceste riscuri atunci când își planifică dezvoltarea propriei afaceri!
  • Pentru că am încredere în potențialul mediului de afaceri autohton, în capacitatea acestuia de inovare și creștere a competitivității. Încrederea dă încredere!
  • Pentru că am avut și am acces la informație, și cred că acest privilegiu vine împreună cu responsabilitatea de a transmite adevărul mai departe, într-un mod cat mai obiectiv, simplu și corect!
  • Pentru că am încrederea că această carte poate contribui la un mediu de afaceri mai sănătos, la un viitor mai bun pentru noi și pentru generațiile viitoare!
  • Pentru că această carte poate dărui viață, la propriu (având in vedere cauza nobilă pe care o susțin prin vânzarea acestei cărți) și la figurat (având în vedere cele o sută de soluții care pot ajuta mii de companii să evite greșelile firmelor insolvente).
Cui se adreseaza aceasta carte:
  • Antreprenorilor (actuali și viitori)
  • Conducerii companiilor private sau de stat
  • Angajaților din cadrul companiilor, în special cei care activează în departamentul financiar și comercial
  • Creditorilor (furnizori, instituții de credit)
  • Investitorilor la bursă
  • Analiștilor financiari
  • Administratorilor judiciari
  • Consultanților si formatorilor de opinie
  • Studenților și profesorilor
  • Decidenților politici
  • … plus oricărei persoane care dorește să învețe din greșelile companiilor insolvente!
IANCU GUDA, CFA, EMBA, este Director General al Coface Credit Management Services, unde este responsabil pentru dezvoltarea liniilor de servicii si unde a acumulat o experienta de peste 12 ani privind managementul riscului de credit. Din 2013 este lector asociat la Institutul Bancar Roman, unde preda cursuri de analiza financiara avansata si finante corporative in cadrul programului CEFA. in 2017, Iancu Guda a fost autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiara pentru pozitia de Administrator Independent in Consiliul de Administratie al BRD Asset Management.
In 2010, dupa absolvirea Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori din cadrul ASE, Iancu Guda a finalizat cu succes programul DOFIN Centru de Excelenta European si, in 2016, toate cele trei nivele de certificare CFA. Detine licenta de formator al Autoritatii Nationale pentru Calificari. in noiembrie 2014, a inceput cursurile EMBA Sheffield University, pe care le-a finalizat cu un calificativ cu distinctie la finalul lui 2016, fiind singurul castigator al bursei integrale la nivel national.

Din martie 2012, este membru activ al Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR) si preia responsabilitatea de Vicepresedinte pentru perioada 2014-2016, urmata de mandatul de Presedinte al Consiliului Director al AAFBR pentru perioada 2016-2018.

Medicamente fara reteta, din 24 aprilie, pentru farmaciile ce vand online.

donaonline.ro
Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 444/2019 pentru aprobarea Normelor privind infiintarea, organizarea si functionarea unitatilor farmaceutice a fost publicat in Monitorul Oficial.

Acesta prevede faptul ca incepand cu 24 aprilie, farmaciile pot vinde online medicamente pentru care nu este nevoie de reteta.

Pentru autorizare, farmaciile trebuie sa depuna o documentatie impresionanata la directia de sanatate, conform articolului 12 din Ordin.

De asemenea, farmaciile trebuie sa dispuna de un spatiu minim de 10 mp. in plus fata de cel al unei farmacii obisnuite, in vederea depozitarii si ambalarii produselor pentru online.

Totodata, farmacia vor avea un site cu o serie de elemente obligatorii.

Pentru fiecare medicament se vor afisa denumirea acestuia, indicatiile terapeutice, prospectul si pretul.

Fiecare pacient va avea acces la un spatiu privat intitulat "Contul meu", cu istoricul vanzarilor si comunicarilor cu farmacistul responsabil.

sâmbătă, 6 aprilie 2019

Un super imprumut la indemana tuturor.

NOU în perioada 3-30 aprilie 2019, potenţialii clienţi care aleg un împrumut Provident beneficiază de o reducere la jumătate a tuturor costurilor pentru împrumuturile de 1.500, 2.000 si 2.500 lei pentru urmatoarele 62 de săptămâni.

Avantajele acestei campanii:
● Comision de analiză dosar: 60 lei (în loc de 120 lei, standard)
● Dobândă 26% pe an (în loc de 52% pe an, standard, la termenul de 62 de săptămâni)
● Comision de gestiune a creditului la domiciliu: 10 lei (în loc de 20 lei standard) 

provident.ro

Promoția este valabilă pentru:
- produsul Money Transfer (livrare împrumut 10 zile),
- produsul Home Service (livrare împrumut 48 de ore).

Condiţiile minime de aplicare în vederea obţinerii unui împrumut Provident:
✔ vârstă minimă 18 ani;
✔ venit minim lunar de 300 de lei;
✔ domiciliu stabil în aria de acoperire Provident;
✔ nu este obligatoriu să deţină un cont bancar.

joi, 4 aprilie 2019

Cum poti vindeca anxietatea in 5 secunde?

Ascultand urmatoarea melodie.


Este cea mai relaxanta melodie din lume.

Se numeste The Flight of the Condor (Zborul Condorului.

Este o piesa scrisa de compozitorul peruan Daniel Robles in anul 1913.

Aceasta are la baza melodii populare traditionale ale popoarelor din Muntii Anzi.

Zborul Condorului a fost declarata o parte importanta a patrimoniului national din Peru si al culturii peruane si potrivit specialistilor este cea mai relaxanta melodie realizata vreodata.

De asemenea, multi spun ca piesa reuseste sa vindece anxietatea in 5 secunde.

marți, 2 aprilie 2019

De astăzi vom plăti o garanție de 50 de bani pentru ambalajele de sticlă

Începând de astăzi, pe nota de plată a unui produs ambalat într-un recipient reciclabil din sticlă va fi inclusă și o garanție de 50 de bani, care va putea fi recuperată la returnarea ambalajului. Din 2022, garanția pentru ambalaje va trebui achitată de comercianți și pentru ambalajele nereutilizabile (sticlă, plastic sau metal) cu volume cuprinse între 0,1-3 litri.



O ordonanță de urgență din vara anului trecut prevedea reintroducerea unei măsuri bine-cunoscute pe vremea lui Nicolae Ceaușescu: garanția la sticlă. De altfel, mai multe state din toată lumea au adoptat-o și au avut rezultate bune în creșterea rate de colectare.

Astfel, Ministerul Mediului a modificat legea 211/2011 pentru ca, începând cu 31 martie 2019 să fie instituită o garanție de 0,5 lei/ambalaj pentru ambalajele primare reutilizabile utilizate pentru produse destinate consumului populației. Apoi, în schimbul unui bon valoric pentru retur sau a unei măsuri asemănătoare, clientul își va putea recupera garanția la returnarea ambalajului.

În plus, operatorii economici care introduc pe piața națională produse ambalate în ambalaje reutilizabile sunt obligați să marcheze pe eticheta produsului destinat consumatorilor sintagma „ambalaj reutilizabil”. Mai mult, aceștia trebuie să organizeze preluarea ambalajelor reutilizabile astfel încât să realizeze, începând cu anul 2019, un procentaj de returnare de minim 90%.

Pe de altă parte, firmele care comercializează cu amănuntul produse ambalate în ambalaje primare reutilizabile sunt obligate să informeze consumatorii asupra valorii garanției bănești şi asupra sistemului de preluare a ambalajelor respective, să primească la schimb ambalajele reutilizabile ale produselor comercializate care sunt într-o stare corespunzătoare pentru a fi reutilizate și să returneze, la solicitarea consumatorului, în baza bonului fiscal, valoarea garanției bănești.

Ordonanța mai prevede ca operatorii economici care introduc pe piața națională, bere, mix-uri de bere, mix-uri de băuturi alcoolice, cidru, alte băuturi fermentate, sucuri, nectaruri, băuturi răcoritoare, ape minerale și ape de băut de orice fel, ambalate în ambalaje primare nereutilizabile din sticlă, plastic sau metal, cu volume cuprinse intre între 0,1l și 3l inclusiv, sunt obligați, începând cu data de 31 martie 2022, să aplice sistemul garanție – returnare.

Sursa: Green Report

Poarta-te ca o doamna, gandeste ca un barbat.


Poarta-te ca o doamna, gandeste ca un barbat. Ce cred cu adevarat barbatii despre dragoste, relatii, intimitate si angajament. Editia a II-a.

Daca sunteti intr-o relatie stabila si doriti sa primiti inelul, aceasta carte este pentru dumneavoastra.

Daca sunteti casatorita si vreti sa recastigati controlul si sa va consolidati legatura sau daca v-ati saturat sa fiti tratata ca o jucarie, puteti folosi aceasta carte ca pe un instrument – sa luati fiecare dintre principiile, regulile si ponturile din acest ghid practic si sa le utilizati pentru a anticipa planul de joc al unui barbat si pentru a riposta cu o ofensiva si o defensiva de neoprit.

Atentia unui barbat se concentreaza pe cine este el, cu ce se ocupa si cat de mult castiga, pana cand are sentimentul ca si-a indeplinit misiunea. Iar pana la indeplinire, femeile au loc in viata lui doar intr-o mica masura.

Trofeele versus Femeile care trebuie pastrate: Un trofeu nu are nicio regula, nicio pretentie, nici un respect fata de sine insasi si nici principii dupa care sa se ghideze; O femeie care merita pastrata nu cedeaza niciodata cu usurinta, iar standardele/pretentiile apar din clipa in care barbatul incepe sa i se adreseze.

Baiatul mamei: Un barbat caruia sotia/iubita nu i-a impus anumite reguli, standarde, dar mama lui a facut acest lucru, este si va ramane tipul de barbat care sa plece de acasa la ora zece seara sa gateasca prajituri cu mama sa, daca aceasta ii cere acest lucru.

De ce insala barbatii? Pentru ca pot si pentru ca ei cred ca pot scapa fara sa fie prinsi.
Pentru ca o femeie sa isi expuna conditiile in fata unui barbat, trebuie mai intai sa isi dea seama care sunt regulile ei. Trebuie sa ia in considerare ce gen specific de barbat cauta (amuzant, muncitor, generos, etc), cum se asteapta sa fie curtata (telefoane, mesaje, intalniri dese), la ce nivel de angajament se asteapta, ce nivel de siguranta financiara se asteapta, daca doreste un barbat care vrea copii si este orientat spre familie, daca ar trebui sa fie religios/spiritual, etc.

Cateva raspunsuri pe care Steve Harvey le ofera la finalul cartii: Barbatii prefera femei slabute sau solide?

Steve Harvey: Barbatilor le plac tot felul de femei. Exista un barbat pentru fiecare tip de corp. Exista barbati carora le plac femeile masive, exista barbati carora le plac doar cele micute, minione si exista barbati care prefera femeile care se incadreaza intre aceste doua limite. Parcurg toata gama. Nu conteaza ce dimensiuni ai - undeva exista un barbat pentru tine.

Ce cred barbatii despre curtarea unor femei care sunt cu mult mai tinere decat ei?

Steve Harvey: O multime de barbati cu varstele cuprinse intre patruzeci si cincizeci de ani incearca sa obtina validare de sine iesind cu femei care sunt semnificativ mai tinere decat ei. Este echivalentul barbatilor de aceeasi varsta care merg si cumpara masini sport micute, cu motoare puternice care fac foarte mult zgomot; ei fac asta pentru ca „motoarele” lor nu mai fac cine stie ce zgomot. Asta este cu atat mai adevarat daca barbatul acela nu are viata pusa la punct. Nu are de a face cu femeile; problema ii apartine. Dar ghici ce? Exista un barbat mai tanar care te priveste chiar acum, spunand in sinea lui, „Wow - chiar nu m-ar deranja deloc sa ma validez cu ea!”. Sa stii ca se petrec, de asemenea, o multime de lucruri de felul acesta. Asa cum am zis mai devreme, exista cate cineva pentru oricine.

Ce cred barbatii despre femeile lor atunci cand se ingrasa sau arata diferit fata de cum aratau la inceputul relatiei lor?

Steve Harvey: Un barbat care te iubeste te va iubi indiferent de asta. Asa cum si noi facem burta sau sunculite pe solduri, le intelegem cu siguranta pe ale voastre. Noi intelegem ca nu veti arata exact ca atunci cand v-am intalnit prima data. Totusi, daca puteti pastra asta intre anumite limite—va ingrasati patru kilograme, dar va feriti sa va ingrasati patruzeci—si sunteti sexy si va aranjati si aratati bine indiferent de numarul de kilograme cu care v-ati ingrasat sau pe care le-ati dat jos, noi nu avem nimic impotriva. Daca barbatul vostru este superficial, va insista ca pur si simplu nu poate trece peste asta. Dar daca un barbat recunoaste ca, in ciuda celor cateva kilograme, voi tot depuneti eforturi pentru a face ce trebuie pentru a fi atragatoare vizual, el nu va avea nimic impotriva.

Smartwatch Fitbit Ionic Slate Blue Burnt Orange ..

este perfect pentru un stil de viata activ.


Super performant: in sport si activitati zilnice

Antrenor personal: stabileste obiective #smart


Fitbit Ionic este un smartwatch care imbina performanta cu eleganta si durabilitatea, fiind rezistent la apa (50 m) si praf.

Alaturi de super performanta in antrenamente unde poarta rolul de antrenor personal, vine si cu GPS dedicat, spatiu de stocare pentru muzica, monitorizeaza bataile inimii si integreaza un super acumulator pentru energie ce dureaza zile intregi.

Alaturi de sustinere in sporturile preferate, Smartwatch Fitbit Ionic Slate Blue Burnt Orange integreaza un sistem de monitorizare a somnului, pentru un stil de viata echilibrat.

Stil si performanta
Poti uita de grija cardurilor. Acest smartwatch poate avea si functia de portofel electronic, astfel ca vei plati contactless dintr-o singura miscare.

Autobuzul energiei / The Energy Bus ..

10 Rules to Fuel Your Life, Work, and Team with Positive Energy de Jon Gordon este o carte care te va convinge de puterea pe care o are energia pozitivă în viața ta. Energia pozitivă poate transforma boala în sănătate, lipsa de performanță în performanță, eșecul în reușită, ș.a. cu condiția să știi să te alimentezi cu ea din toate sursele pe care le ai la dispoziție. Dar… vei spune, cum mă pot alimenta cu energie pozitivă într-o țară care se transformă parcă pe zi ce trece tot mai mult în patria veștilor triste? Potrivit autorului poți face asta, cu condiția să înțelegi că totul stă în puterea minții tale. O lectură excelentă atât pentru oamenii obișnuiți, cât și pentru liderii și managerii care sunt în căutarea „ingredientului” lipsă din propria rețetă a succesului.

Jon Gordon este speaker motivațional și autor de bestselleruri, fiind „vânat” adesea de televiziunile americane pentru discursurile sale convingătoare despre energia pozitivă. Regulile și principiile lui despre cum să-ți trăiești viața la puterea POZITIV au fost testate, puse în aplicare și au dat roade pentru numeroși antreprenori și echipe din NBA (Asociația Națională de Baschet din America), NFL (Liga Națională de Fotbal americană), universități, companii din topul Fortune 500, școli, spitale și organizații non-profit. Dintre cărțile scrise de el, amintim: Regula „nu te lamenta” (The No Complaining Rule), Cantonament (Training camp), Rechinul și peștișorul de aur (The Shark and The Goldfish), Câinele Optimist, (The Positive Dog) sau Tâmplarul (The Carpenter).

Autobuzul Energiei este o poveste fictivă, inspirată de un șofer real pe care autorul l-a întâlnit la un moment dat și în care a văzut întruchiparea perfectă a energiei pozitive. Autobuzul energiei este povestea lui George, un tip nu prea norocos la începutul cărții, care își transformă viața cu ajutorul lui Joy, o șoferiță de autobuz care pare menită să-i dezvăluie acestuia adevărata cale de urmat în viață. Povestea este simplă, dar nu în aceasta constă valoarea cărții, ci în capacitatea ei de a-ți transmite într-un mod foarte accesibil energia pozitivă. Pe măsură ce vei citi, vei simți energia pozitivă și vei dori să o transformi la nivel personal într-o stare de spirit permanentă.

Transformarea lui George începe într-o dimineața obișnuită când, dorind să plece la serviciu, face pană și este nevoit să ia autobuzul. Autobuzul în care se urcă este condus de Joy, o șoferiță care, după toate aparențele, deține toate secretele gândirii pozitive. Ea pare total lipsită de griji și fericită, în timp ce George se simte copleșit de toate responsabilitățile care-i atârnă pe umeri:

„Soție, șefi, copii, angajați, termene limită, ipotecă, rată, mașină, și o mamă bolnavă de cancer. Ea nu știe cât de epuizat mă simt.”

Dar ea știa. Era obișnuită cu oamenii asemenea lui George și deținea și soluția pentru ei:
„Toți erau înconjurați de o energie similară. Ea o vedea și o simțea imediat. Fără viață. Niciun zvâc în pasul lor. Ca și cum în interiorul lor fusese stinsă o lumină. Ea putea să distingă oamenii care străluceau puternic de cei care aveau o lumină difuză. Îi numea Difuzii. Se perindau ca niște zombi, încercând doar să supraviețuiască zilei de azi. Fără scop, fără spirit. Fără energie. De parcă le fusese stoarsă prin truda zilnică a vieții. … Prea mulți oameni erau excesiv de stresați, obosiți și suprasolicitați. De aceea ea considera că misiunea ei era să fie un Ambasador al Energiei și să încerce să îi energizeze pe toți cei care se urcau în autobuzul ei. De aceea își numea mașina Autobuzul Energiei. Și dacă era cineva care avea nevoie de un impuls de energie acela era George.”

Joy îi atrage atenția lui George asupra faptului că totul în viață se întâmplă cu un motiv anume și că noi alegem cum să interpretăm evenimentele din viața noastră. Ea remarcă de asemenea reticența lui George în a se lăsa antrenat în discuția cu ea, dar îl înțelege perfect, pentru că în trecut fusese exact ca el, știind de asemenea că: oamenii care au cea mai mare nevoie de ajutor sunt adesea și cei mai reticenți să-l primească.

George află că va rămâne timp de două săptămâni fără mașină, iar în timpul unei plimbări pe jos în drum spre casă se gândește cum să rezolve problema cea mai mare cu care se confruntă în această perioadă: ultimatumul dat de soția lui în privința căsniciei lor. Motivul invocat de ea era tocmai negativismul cu care aborda el toate aspectele vieții și pe care îl imprima și vieții lor de familie. În plus… nici la job lucrurile nu decurgeau prea bine, aflându-se la un pas de concediere.

George avea nevoie să se redreseze rapid, iar această redresare avea să o obțină cu ajutorul lui Joy și a celor 10 reguli formulate de aceasta pentru a face din viață o experiență cât se poate de pozitivă.

Poliţele RCA pentru o lună nu vor fi eliminate ..

iar asigurarea auto obligatorie va rămâne valabilă pentru fiecare maşină, nu va trece pe persoană, a precizat, luni, Cristian Roşu, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), într-un punct de vedere transmis AGERPRES.

Precizările vin în urma declaraţiilor pe care preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, le-a făcut recent cu privire la acest segment de asigurări.

Potrivit oficialului ASF, piaţa RCA este o piaţă în consolidare, care necesită unele ajustări, dar nu de sistem şi, ca atare, Autoritatea nu are în vedere trecerea asigurării pe persoană, ci va rămâne pe maşină.

De asemenea, Roşu a precizat că nu se are în vedere zonarea teritoriului după riscuri, deoarece maşinile circulă prin toate zonele de risc, şi nu se preconizează eliminarea poliţelor pe o lună.

"Autoritatea de Supraveghere Financiară nu este concentrată doar pe analiza tarifelor de referinţă, ci pe toată problematica pieţei asigurărilor, pornind de la stabilitatea pieţei (indicatorii de solvabilitate SCR şi lichiditate MCR) şi continuând cu conduita asigurătorilor şi a intermediarilor în asigurări. Referitor la gradul de cuprindere în RCA, el este de peste 90% pentru vehiculele care circulă în mod constant pe drumurile publice. Acel procent de aproximativ 75% este format din parcul rece (nedeplasabil) aflat încă în evidenţele scriptice, precum şi din remorcile care nu circulă tot timpul ataşate de un vehicul. Nu trebuie uitate nici motocicletele care au o circulaţie sezonieră", a subliniat vicepreşedintele ASF.

Acesta a adăugat că toate propunerile de modificare legislativă pe care le va iniţia ASF vor fi supuse unei analize şi consultări publice.

"Aşteptăm atunci opiniile argumentate ale tuturor celor interesaţi, inclusiv de la Consiliul Concurenţei. Este necesar a fi semnalat că, în acest moment, nu lucrăm împreună la nicio propunere de modificare legislativă, iar în situaţia când anumite temeri şi semnale există ar trebui discutate cu specialiştii înainte de a le promova în spaţiul public pentru a nu crea emoţii acolo unde nu este cazul", a afirmat Cristian Roşu.

rca-ieftin.ro

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat, sâmbătă, că introducerea poliţelor RCA pe o lună a fost o eroare, pentru că reînnoirea nu se face automat şi în acest fel s-a ajuns la o scădere a gradului de acoperire cu RCA.

"Din ce ştiu anul trecut, de exemplu, tarifele în piaţă, reale, plătite de oameni, erau mai mici decât tarifele acestea maximale, care existau anul trecut. Paşi s-au făcut şi piaţa arată mult mai bine pe RCA decât arăta în trecut. Acum ne obligă oricum Uniunea Europeană să facem câteva schimbări şi atunci am spus că este o ocazie bună să corectăm ceea ce ne-a scăpat acum doi - trei ani când am schimbat legea. Şi o eroare cred că a fost faptul că am introdus poliţele de o lună....Uneori e tentant să faci o poliţă pe o lună, plăteşti ceva mai puţin pentru luna aia, dar reînnoirea poliţelor nu e automată şi în felul acesta scade gradul de acoperire cu RCA", a afirmat Bogdan Chiriţoiu la Antena3.

Anterior, la jumătatea lunii martie, şeful autorităţi de concurenţă declara, pentru AGERPRES, că instituţia pe care o conduce a propus mai multe măsuri pentru scăderea preţului RCA, precum încheierea poliţelor pe numele şoferului, nu al proprietarului maşinii, cum este în prezent, dar şi un Cod de conduită între companiile de asigurări şi cele de reparaţii auto, întrucât există situaţii în care service-urile percep preţuri mai mari dacă reparaţiile sunt achitate de asigurători. AGERPRES/(AS - autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Anda Badea)

luni, 1 aprilie 2019

Patru aplicatii mobile au fost lansate de Primăria Capitalei.

Primăria Capitalei a lansat în testare 4 aplicații mobile: infoSTB (transport public), Parking București, Social alert București, Trafic alert București.

Bucureștenii pot testa aplicațiile și pot contribui la optimizarea lor, fiind dezvoltate pentru telefoanele mobile cu sistem de operare iOS si Android.

InfoSTB – Ajungem împreună la destinație
Societatea de Transport București a dezvoltat un proiect de informare a călătorilor prin telefonul mobil de tip smartphone cu privire la programul mijloacelor de transport în comun și rutele disponibile, pentru a putea minimiza timpul de așteptare în stații.

Aplicația folosește datele transmise de echipamentele GPS/GSM4G instalate pe 1.440 de mijloace de transport în comun utilizate de STB, precum și pe noile autobuze achiziționate.

InfoSTB este un sistem de monitorizare în timp real a vehiculelor și de configurare a rutelor.

Parking București
În prezent, aplicația oferă posibilitatea identificării parcărilor publice gestionate de Primăria Capitalei și de a plăti online, cu card bancar sau prin SMS, tarifele pentru utilizarea acestora. Operațiunile sunt securizate, tranzacțiile fiind realizate prin intermediul unui procesator de plăți.

Într-o etapă ulterioară, aplicația va avea și o componentă de căutare a locurilor libere de parcare, prin instalarea de camere video și/sau senzori în parcări conectate la aplicație, operațiune programată a se încheia în acest an.

Trafic Alert București
Bucureștenii pot utiliza aplicația pentru a semnala, direct către Primăria Capitalei, neregulile întâlnite pe traseul utilizatorului care pot afecta buna circulație pe drumurile publice din București: parcaje neregulamentare, drum în lucru nesemnalizat, semafor nefuncțional, groapă carosabil, groapă trotuar, indicator degradat, lucrări civile pe carosabil etc.

Social Alert București
Deservită prin intermediul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București, aplicația are rolul de facilita intervenția echipajelor DGASMB în asistarea persoanelor aflate în dificultate pe raza Capitalei. Sesizările le poate face oricine are instalată aplicația și are un cont înregistrat, fie că este un cunoscut sau nu al persoanei aflate în dificultate.

Categoriile de sesizări ce pot fi semnalate sunt: persoane adulte fără adăpost, persoane cu handicap, tineri peste 18 ani care nu mai fac parte din sistemul de ocrotire a copiilor fără familie, vârstnic în situații de risc ridicat, femei victime ale violenței.

Fiecare aplicație are propriul manual/ghid de utilizare, cu descrierea detaliată a modului de folosire, conform Comunicate presa PMB
floria.ro

Etichete

(Re)Descoperim RO 5G abonare accesorii accidentare accounting aerobic affairs Afiliat ajutor de bucatar amenda animal anticelulitic antiinflamator antrenor antreprenor anvelope aparat apicol Apple Pay aranjament argan asigurare audiobook auto autodezvoltare automatizare bebe bestseller bijuterii bila bilet bio Bloggeri: Intrebari si Raspunsuri BMW booking brad bratara BT Pay buchete. Craciunite Bucuresti burnout bursa business cadastru cadouri calatorie call calmant camera campanie canapele cancer card carduri carte carte identittate cash cazier judiciar ceai cel mai - cea mai - cei mai - cele mai celulita cilindru de spuma clienti clipuri coach coafura colectie color coltar comunicare concediu concurs contabil contactless coplata coronite Craciun creativ creative credit creier crud culturale cumparaturi curatare curs d'ale gurii dacia de testat diabet dictionar dieta din ciclul "Atzatza spiritele" Din ciclul D'ale vietii dispozitiv diuretic diurna donatie drept. Drogurile drumetie economie electric EMS engleza esarfa esential excavator facebook fara reteta fashion ficat finante Fitbit Pay fizica flexibilitate floral flori foam roller fond formator fotbal fotolii gadget galaxy note Garmin Pay GDPR germana global gps gratuit grup gym hairstylist hemoragii hot news HR Huawei ID IHTIS ilegal Ilfov imagine imbracaminte imobiliare impozit impozite imprumut incaltaminte infoSTB insuficienta cardiaca internship intima inventions n gadgets jobs joc kit la baie laptisor de matca lenjerie Lenovo magazin online management manuka mar marketing masca matase de porumb mecenat medicamente Medicina Pentru Toti mediu menopauza menstruatii miere mobilier mobilitate model momente motion mouse multigroom multimedia music natural nerambursabil neuroplasticitate newsletter ocazie ochi odihna off-road ONG online Orange par parcare Parking pastura pat permis conducere persoana PFA PFI philips piele pietre la rinichi pilates plan de afacere plata platforma pneuri polen popcorn porumb postari postura premii primul privata pro produs program prostata psoriazis radio - TV raliu rapid RCA records redirectionare reducere registrul relaxare reparare restituire resursa retur ride-sharing ridicare rochie rola romania romantice rovinieta rulou S.P.A.M. - Stire Potrivita Actiune Memorabila salariu sales saltele sampon samsung sanatate sarbatori sare scaune scoala scubadiving Seinfeld servicii set slabit smartphone smartwatch SMS Social alert social media sociale software somn spa spatiul privat virtual speciale sponsorizare sponsorizari sport spring SPV start-up nation STB supravietuire tableta talent tapiterii taxa taxe teatru tehnica tensiune terapeut tichete tombola tonic Trafic alert trainer personal trans fat tratament trekking tren tuns ulei umanitar united useful vara vedere veterinar video webinar weekend wella workshop zahar zbor zilier
pictorulfericit.ro