marți, 18 martie 2014

Cafeaua noastra cea de toate zilele

Ziua buna incepe de dimineata! Dar cati dintre noi reusim sa dam drumul la motor si sa functionam la capacitate maxima. Pentru acest lucru cafeaua de dimineata este esentiala.

Studii recente au aratat ca al doilea cel mai consumat produs din lume este cafeaua si ca in lume in fiecare dimineata se beau aproximativ 1400 de milioane de cesti de cafea. Cu alte cuvinte pentru foarte multi cafeaua este carburantul necesar pentru inceperea zilei in forta.

Sigur ca exista voci care sustin ca din punct de vedere al sanatatii cafeaua este daunatoare insa acest lucru nu a fost demonstrat in cazul consumului unor cantitati rezonabila (o cafea mare cu lapte pe zi). 

Consumată în cantităţi moderate, cafeaua poate avea efecte benefice asupra sănătăţii datorită conţinutului ridicat de antioxidanţi (fenol, substanţe volatile) fiind unul dintre cele mai consumate produse care conţin cofeină.

Deși toată lumea se gândește că espresso este cea mai tare cafea, iar „cafeaua lungă” cea mai slabă, lucrurile stau cu totul altfel.

Citeste mai mult aici:

Niciun comentariu: