Orzul verde contine substante terapeutice
In urma studierii continutului de principii active, in diferite faze de crestere ale plantelor de orz, s-a putut constata faptul ca planta contine cele mai bune resurse nutritive necesare organismului uman atunci cand atinge inaltimea de 20-30 cm. In acest stadiu, frunzele de orz contin vitaminele din grupul B (B1, B2, B5, B6, B12), acid nicotinic, vitamina E, vitamina C si o mare cantitate de fier, calciu, mangan, magneziu, molibden, zinc, cupru, bioflavonoide, polizaharide, polipeptide si clorofila.
Substante terapeutice
Orzul verde contine:
• de peste 250 ori mai multa vitamina A decat laptuca (salata verde),
• de peste 25 ori mai mult potasiu decat bananele,
• de peste 11 ori mai mult calciu decat laptele,
• de peste 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele,
• de peste 10 ori mai multa vitamina B1 decat spanacul,
• de peste 23 ori mai multa biotina (factor din grupul vitaminelor B) decat laptele,
• 2000 micrograme SOD (Superoxid distmutaza) activ, la o proportie de doua grame de orz verde sub forma de pudra.
Inainte de a prezenta bolile in care este recomandat sucul de orz verde, trebuie mentionat faptul ca aproape ca nu exista suferinta care sa nu poata fi ajutata chiar si intr-o mica masura prin intermediul acestui “concentrat natural”. Fara a fi un panaceu, orzul verde poate totusi sa actioneze amplu asupra organismului prin cateva mecanisme simple:
• stimularea drenarii toxinelor din corp, datorita continutului de clorofila si substante cu actiune diuretica si de drenaj hepatic.
• remineralizarea organismului si echilibrarea balantei vitaminelor din organism
• atat oligoelementele cat si vitaminele intervin in toate liniile metabolice corporale. Datorita lor se poate explica in mare masura actiunea complexa pe care planta o exercita asupra pielii, sistemului nervos si endocrin, in cazul tulburarilor metabolice etc.
In plus, clorofila continuta in orzul verde genereaza, sinergic cu celelalte substante continute de el, un efect important antitumoral, de reglare a activitatii sistemului cardio-vascular si respirator, de tonifiere a aparatului digestiv.
Orzul Verde, benefic pentru urmatoarele afectiuni:
• Boli ale aparatului digestiv: stomatita, anorexie, gastrita, ulcer, pancreatita (adjuvant), colita.
• Boli hepatice: hepatita virala, adjuvant in ciroza, colecistita.
• Afectiuni cardio-vasculare: cardiopatie ischemica, ateroscleroza cerebrala, infarct miocardic, hiper si hipotensiune arteriala, hemoroizi, ulcere varicoase, tromboflebite.
• Afectiuni ale sistemului nervos: retard psiho-motor, neurastenie, insomnie, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, nevralgie faciala.
• Afectiuni metabolice: diabet, obezitate, anemie, carente de minerale si vitamine.
• Afectiuni respiratorii: astm bronsic, bronsita, gripa, viroza pulmonara, TBC pulmonar, rinita alergica.
• Afectiuni maligne: cancer cu diferite localizari;
• Dereglari hormonale: hiper si hipotiroidie;
• Afectiuni ale oaselor: reumatism articular acut, lombo-sciatica, artrita.
• Afectiuni ale pielii: acnee, pistrui, dermatita, eczeme;
• Boli ale aparatului reproducator: sterilitate, impotenta
• Afectiuni oculare
In cazul persoanelor sanatoase extractul din orz verde poate fi utilizat pentru cresterea vitalitatii, purificarea organismului, amplificarea potentei, reglarea apetitului, in astenia de primavara, sau pur si simplu pentru a face fata cu succes perioadelor solicitante din punct de vedere fizic sau mental.
Modul de administrare
O doza se obtine amestecand 1 lingurita (2 grame) de pulbere de orz verde cu 60-75 ml apa sau suc de fructe. Este bine sa folosim o apa de calitate cat mai buna (de preferat apa plata sau apa de izvor dar nu apa minerala carbogazoasa sau ceai). Pentru a pastra integral proprietatile terapeutice ale pulberii din orz verde, nu se va pune in contact cu bauturi fierbinti.
• In cazul persoanelor care doresc sa isi mentina tonusul si sanatatea la un nivel foarte bun, a celor ce urmaresc amplificarea vitalitatii, a potentei, a capacitatii de concentrare si focalizare mentala se recomanda administrarea dozei precizate de 1-2 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de a manca, pe stomacul gol.
• In cazul persoanelor care se confrunta cu afectiuni ce necesita tratamentul cu pulbere de orz verde se va administra cate o doza de 3 ori pe zi (dimineata, la pranz si seara) cu 30 de minute inainte de masa, pe stomacul gol.
Sursa: www.garbo.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu