viataverdeviu.ro

duminică, 30 martie 2014

Justin Capra este un inventator celebru al României ..

din pacate mereu tratat cu indiferenta (chiar ostilitate) de autoritatile statului, conditii în care nu e de mirare ca unele din inventiile sale (de miliarde de dolari) i-au fost pur si simplu furate de americani…

În 1956, la nici 25 de ani, Justin Capra a inventat primul rucsac zburator, un aparat individual de zbor. Dupa 7 ani în care “semidoctii savanti” l-au tratat cu dispret pentru ca era doar tehnician si nu inginer, în 1963, americanii Wendell Moore, Cecil Martin si Robert Cunings au preluat inventia din România si au lansat-o în fabricatia de serie…

În 1958, Justin Capra a realizat prima varianta a rachetonautului, cu care s a ridicat de la pamânt la… Ambasada SUA din Bucuresti. Rezultatul: inventia a fost si aceasta furata si brevetata în 1962 de Wendell Moore (“specializat” deja!), iar inventatorul… a fost arestat de Securitate pentru ca ar fi dorit sa fuga din tara cu aparatul sau…

Justin Capra mai este si realizatorul celui mai mic autoturism din lume, “Soleta”, care consuma … 0,5l/100 km si al unei motorete unica în lume ce functioneaza cu acumulatori (37 kg, 30 km/h, 80 km autonomie cu o încarcare).

Mihai Rusetel a inventat motorul cu apa!
“Cazul Rusetel”, este elocvent pentru geniul românesc dar si pentru “talentul” cu care ne risipim fortele si putem sa ne pierdem valorile. Proiectul a fost depus la OSIM în 1980 si a fost brevetat în … ianuarie 2001. Pâna atunci, Securitatea l-a sicanat pentru refuzul de a cesiona inventia statului, iar în februarie 1990, precaut, el a refuzat angajarea ca si consilier tehnic la “Mercedes” (2.500 DM lunar) pentru a nu pierde, eventual, proprietatea inventiei…

Motorul sau se bazeaza, ca principiu de functionare, pe “cazanul Traian Vuia”, inventie folosita înca la locomotivele Diesel electrice pentru încalzirea vagoanelor. Poate fi utilizat în domeniul transporturilor terestre si navale, în locul turbinelor din termocentrale, si chiar a centralelor termoelectrice.

În lume, mai exista doua brevete în domeniu (Japonia si SUA), dar acestea nu depasesc nivelul locomotivei cu aburi, necesitând combustibil solid sau lichid.

“Motorul Rusetel” foloseste drept combustibil doar apa, si are dimensiunile unui motor de Dacie, sursa de energie initiala fiind o banala baterie de masina. Datele tehnice preconizate de a patra sa macheta (10 l/100 km consum de apa, 70 km/h viteza maxima) pot fi îmbunatatite la realizarea prototipului: un motor cu apa montat pe o Dacie 1310.

Directorul general al Uzinelor Dacia, ing.Constantin Stroe, care cunoaste acest proiect chiar din 1980, a afirmat ca este dispus sa ajute inventatorul cu orice are nevoie pentru realizarea prototipului si a declarat, încântat: “reusita ar fi un miracol, si cred ca în asemenea caz ar trebui sa se inventeze pentru acest om Premiul Super Nobel”.

Premiul “EXTEMPORAL LA INCLUZIUNE” – a V-a ediție a Galei Premiilor Participării Publice..

“Dincolo de limite, incepe excelenta”– Centrul de Resurse pentru Participare Publică – CeRe – s-a născut din convingerea că participarea publică nu este un moft, ci un principiu, care, dacă este folosit în adevăratul sens, poate aduce un câștig important comunităților din țara noastră. În viziunea CeRe, participarea publică reprezintă suma tuturor eforturilor oamenilor preocupați pentru a corecta decizii nepotrivite, greşite sau injuste.

An de an, CeRe premiază acei oameni pe care îi reprezintă determinarea, lupta, libertatea și demnitatea, oameni care reușesc să aducă, prin implicare civică, schimbarea în comunitățile pe care le reprezintă. Simpli cetățeni, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale sau instituțiilor publice, dovedesc că atunci când există interes şi perseverență, se pot produce schimbări care să fie în folosul unei comunităţi întregi.

În acest an, dintre 61 de campanii înscrise, membrii juriului au selectat 12 proiecte, nominalizate pentru implicarea oamenilor, valorilor și principiilor care au adus în prim plan participarea publică din România.

Campania ABSENT – dar – NU DIN VINA MEA, înscrisă în competiție la Categoria “Proiecte de consultare publică” a ajuns în finală.

Diploma “EXTEMPORAL LA INCLUZIUNE”, acordată aseară Asociației IHTIS, ilustrează aprecierea juriului pentru activitatea voluntarilor botoşăneni, care au semnalat comunității timp de o săptămână, 13-19 mai 2013, încălcarea dreptului la educație a copiilor și tinerilor nedeplasabili, rămași în afara sistemului educațional.

“Școala este locul unde fiecare se formează ca OM. Tinerii cu dizabilități fizice (considerați a fi “speciali”) nu vor solicita niciodată unui profesor motivarea absențelor. Eliminarea “corsetului” înseamnă șansa de a fi lăsați de toți cei din jur să răspundă în fiecare zi… PREZENT“.

Acesta a fost mesajul IHTIS adresat unui numeros și distins public.

Mai multe detalii pe blogul Asociatiei IHTIS.

Si un articol excelent din partea moderatorului Galei, Mircea Toma, aici:
Mircea Toma: „Acum suntem o naţie handicapată moral”

Afla cum calculeaza japonezii varsta creierului!

Un test care verifica varsta creierului daca este egala cu varsta…corpului sau… mai in varsta!!!

1. Click pe “Start”

2. Asteapta numaratoarea inversa: 3, 2, 1 

3. Memoreaza pozitia numerelor pe ecran si click pe cercurile de pe ecran in ordinea crescatoare a numerelor (de la cel mai mic la cel mai mare). 

4. La sfarsit calculatorul va da virsta creierului vostru.

Incepe testul aici.

Sursa: Astrodeva

In Bucuresti, mai putine mijloace de transport in comun de la 01 aprilie.

Fiscul a blocat conturile RATB, intrucat are datorii la stat de aproape 100 de milioane de euro, Concret, RATB nu poate organiza licitatii prin care sa cumpere piese noi pentru autobuze.

Parcul auto al RATB va fi redus, de la 1 aprilie, cu 16%. Asta inseamna ca 240 de mijloace de transport in comun (autobuze, troleibuze si tramvaie) vor fi scoase din circulatie.

Peste trei sferturi dintre mijloacele de transport in comun din Bucuresti au nevoie de reparatii, dar acestea circula pentru ca soferii cumpara piese de schimb si le repara din banii lor.

vineri, 28 martie 2014

Regulile de bază ale unui site web eficient.

Forbes l-a invitat pe Gabe Shaoolian, de la Blue Fountain Media, să recomande cele mai bune practici pentru un site web pentru dezvoltarea unei afaceri online. Iată, pe scurt, sfaturile acestuia:
  • Cinci secunde: Acesta e timpul maxim pentru a arăta utilizatorilor ce ai de oferit, când ajung la tine pe site. Răbdarea nu e o virtute a acestora. Oferă-le un motiv să rămână.
  • Mesaje adecvate: mesajele trebuie să fie clare şi concise, pe prima pagină. Explicaţii şi detalii oferi pe alte pagini.
  • Îndemn la acţiune: Pe toate site-urile web de succes vei vedea linkuri/butoane puse în evidenţă, gen “Solicită o cotaţie de preţ”, “Cumpără acum”, etc. Aceste linkuri arată clar ce ai de oferit. Ele trebuiesc plasate în partea de sus a paginii, Dacă pagina e mare, mai pune un link în partea de jos a paginii.
  • Dezvoltă încrederea: Încrederea e critică în vânzarea de produse şi servicii. Oferă promoii pentru a câştiga încrederea. Certificatele, premiile, ca şi şi mărturiile foştilor clienţi, sunt de asemenea importante.
  • Conţinut proaaspăt: Conţinutul e cel mai important. Să ai grijă să nu oferi conţinut expirat. Site-ul să arate că este vorba de o firmă activă.
  • Reţele sociale: Reţelele sociale sunt ideale pentru loializarea clienţilor şi imaginea firmei. Dezvoltă o integrare bidirecţională cu site-ul web.
  • Nu pune clienţii să gândească: Vizitatorii trebuie să navigheze uşor, şi să găsească fără probleme zonele de interes.
  • Web 2.0: Nu crea site-ul pentru a arăta ce ştie firma ta să facă, sau ce vinde. Evidenţiază ce poate face afacerea ta pentru vizitatori.
  • Video: Interacţiunea multimedia şi clipurile video permit vizitatorilor să înţeleagă mai bine afacerea ta, şi să o aprecieze.
  • Nu reinventa roata: Este bine să foloseşti platforme existente în sursă deschisă (WordPress, Drupal, Joomla – Magento şi Prestashop pentru comerţ electronic). Acestea se instalează uşor, câştigi timp, şi găseşti suport pentru orice problemă care poate apare.
  • Nu te opri: După ce ai ajuns pe primul loc în căutări, sau la numărul de fani ai paginii de Facebook, nu te opri. Vei fi depăşit rapid de competitori.
  • Securitatea: Un aspect deosebit de important. Nu stoca datele importante pe site.
  • SEO: Optimizează site-ul cât de mult posibil pentru motoarele de căutare. Foloseşte elementele de design adecvate cuvintelor cheie pentru care vrei să fii în top.
  • Evită formularele mari: Formularele (precum cele de la cumpărături) complicate deranjează clienţii, mulţi renunţă dacă sunt prea multe elemente de completat.
  • Evită fonturile dificile: Dacă foloseşti fonturi mici, şterse, sau complicate, supui utilizatorii la eforturi suplimentare pentru a citi şi înţelege ce scrie pe site.
  • Fii un lider în domeniu: Liderii din domeniu nu presupun neapărat că au cele mai mari vânzări; lideri sunt şi cei care sunt foarte activi, inovativi, şi ajută pe alţii. Ei se pot exprima pe propriul site, sau pe reţelele sociale (de obicei pe LinkedIn).
  • Fii mobil: Tabletele şi telefoanele mobile ocupă în prezent 17,4% din traficul pe Internet, şi sunt în creştere. Dezvoltă site-ul compatibil cu dispozitivele mobile.
  • Audienţă ţintită: Nu încerca să atragi pe toată lumea. O audienţă ţintită converteşte mult mai bine.
  • Performanţe şi statistici: Monitorizează performanţele site-ului, şi îmbunătăţeşte-le acolo unde constaţi că este nevoie. Monitorizează poziţionarea în motoarele de căutare, conversia, şi alte date care te ajută să optimizezi site-ul pentru vizitatori.
  • Paginile: Fiecare pagină web este importantă Motoarele de căutare indexează paginile şi nu site-ul în sine. Construieşte fiecare pagină în aşa fel încât să fie suficient de atractivă pentru a fi recomandată de alte site-uri.
  • Ţinta marketingului: Toate campaniile de marketing, mai puţin cele pentru imaginea firmei, au ca ţintă finală atragerea de vizitatori pe site. Acordă atenţia cuvenită acestuia, pentru a nu risipi timpul cu campaniile de marketing.
  • Conversia: Cele mai bune site-uri nu sunt cele care arată cel mai bine, ci cele care convertesc cel mai mult vizitatorii în clienţi.
  • Evită Flash: Până nu demult cele mai grozave site-uri erau cele create cu Flash. Dar dispozitivele mobile, mai ales cele de la Apple, nu suportă Flash, şi vei pierde astfel potenţiali clienţi.
  • Contrastul textului: Textul de culoare neagră pe fond alb a fost şi este cel mai eficient.
Citeste mai mult aici:

luni, 24 martie 2014

Un program excelent pentru remodelarea corporală. Este vorba de Pilates. Weight Loss Pilates.


Sursa: Masaj & Terapie - MT

Intr-o "luna patrata", cele mai frumoase ganduri ..


INTERVIU: „Nutriţia e un mare gol în medicină şi este mortală!“ ...

Poate nu prima, dar a doua grijă a oricărui medic, din orice ramură a medicinei, ar trebui să fie cât de bine se hrănesc pacienţii lui, spune conf. dr. Cristian Serafinceanu, medic nutriţionist şi nefrolog, fiindcă mulţi bolnavi mor cu zile din cauza proastei alimentaţii. 

Un birou cam îngust, la parterul Institutului Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice „Nicolae Paulescu“, pe strada Ion Movilă a Capitalei. Aici, bolnavii de diabet află despre una dintre cele mai periculoase complicaţii ale bolii lor: boala de rinichi, care le scurtează mult viaţa, dacă nu fac dializă. Pe 14 martie, s-au împlinit 20 de ani de la înfiinţarea acestei Secţii de Nefrologie şi Dializă pentru diabetici. Un singur alt centru de acest tip există în Europa, undeva în Germania, ne spune conf. dr. Cristian Serafinceanu, şeful secţiei. L-am reţinut aproape o oră într-o zi plină de lucru ca să ne lămurească despre legătura dintre diabet şi rinichi, dar şi despre cât de importantă este mâncarea potrivită pentru a oferi şanse în plus la viaţă bolnavilor de orice fel şi despre cele mai mari greşeli alimentare pe care le fac oamenii sănătoşi care vor să slăbească.

 „Weekend Adevărul“: Suntem ceea ce mâncăm? 
Conf. dr. Cristian Serafinceanu: Intrăm într-o discuţie foarte complicată. Nutriţia nu este ce vezi tu prin reviste, adică să mănânci o foaie de salată şi eşti protejat de boli. Aia e PR, marketing. Nutriţia este o specialitate din medicina internă care e al naibii de complicată. E foarte aridă, foarte complexă şi pe care nu o ştiu decât câţiva oameni, aşa cum trebuie ea învăţată. Dietele cu nume străine, Dukan şi altele, sunt numai interfaţa cu marele public. Un fel de popularizare, ba nu, de vulgarizare a nutriţiei. Nutriţia poate fi şi este mortală mai ales în bolile cronice!

Cum adică?
Păi, să-ţi explic. În toate bolile cronice, inclusiv în boala cronică de rinichi, este o zonă tulbure sau de clarobscur. Aceasta este nutriţia. Nutriţia clinică, adică a pacientului cu boală cronică – diabet, hepatite, boli cardiovasculare, boli digestive, boli renale, cancer, orice – este total neglijată. Prea puţini medici o fac. Noi ar trebui s-o facem, fiindcă scrie în dreptul nostru „diabet, nutriţie şi boli metabolice“. Ei, vreau să vă spun că în Facultatea de Medicină, pentru diabet, nutriţie şi boli metabolice, sunt alocate fix cinci zile. Nici înainte, nici după aceea, nu le mai spune nimeni nimic despre nutriţie. Decât dacă fac specialitatea asta. Şi nu prea o fac, din „n“ motive. Aşadar, când termină Facultatea de Medicină, medicul obişnuit are două „sperietori“, să zicem: diabetul şi boala de rinichi. Când aude de diabet sau de boală cronică de rinichi, nu ştie cum să scape de pacientul respectiv. Ei, dacă pacientul le are pe amândouă, atunci medicul se ascunde sub masă.

Pentru că e foarte complicat să te descurci cu un astfel de pacient?
Da, e foarte complicat, dar nici nu au medicii educaţia necesară, care ar trebui să se facă în facultate, nu au background. Şi nimeni nu-l învaţă pe pacientul cu orice afecţiune despre nutriţia necesară în cazul lui. Cum îţi spuneam, nutriţia este un mare gol în medicină. Foarte mulţi medici nu ştiu nici măcar câte calorii ar trebui să mănânci, câte proteine, câte lipide, câte glucide. Că pacientul îl întreabă dacă are voie varză şi el spune că da, asta nu e nutriţie.

Dar cum adică nutriţia este mortală?
Dacă apare pe plan clinic denutriţia, adică dacă-l vezi pe pacient că se topeşte, nu mai ai ce să-i faci. Acela e un mort care umblă. Trebuie să previi denutriţia!
Nimeni nu se uită la starea de nutriţie.

Practic, ce-mi spuneţi este că orice persoană diagnosticată cu o boală cardiovasculară, cu hepatită sau cu reumatism, să zicem, ar trebui să treacă pe la un medic de diabet, nutriţie şi boli metabolice?
Ei, nici chiar. Ce vreau să spun este că nutriţia trebuie să fie poate nu chiar prima, dar în mod cert a doua grijă a oricărui medic care are în grijă pacienţi cronici. Trebuie să resetăm lucrurile în aşa fel încât medicii internişti să aibă o instrucţie foarte serioasă de nutriţie. Şi medicii cardiologi la fel. Există, de exemplu, caşexia cardiacă, adică scăderea în greutate şi denutriţia pacientului cu insuficienţă cardiacă. Nimeni nu stă să se uite la starea de nutriţie a unui astfel de pacient. Problema este că medicii nici nu ştiu la ce să se uite. Nici clinic, nici la analize de laborator, nici nu ştiu că există investigaţii paraclinice foarte serioase care în lumea civilizată se fac. Noi, prin Asociaţia de Studii Reno-Metabolice şi Nutriţionale, vrem să umplem neapărat acest gol.

Cum?
Mi-am propus, de exemplu, să ţin cursuri de nutriţie, educaţionale, pentru asistentele medicale şi pentru medicii care sunt implicaţi în tratamentul pacienţilor cu boală cronică de rinichi.

Şi medicii de familie poate că ar avea nevoie de un astfel de curs.
Am făcut această lucrare: „Nutriţie clinică umană – manual pentru studenţi şi rezidenţi“, pe care o ofer oricui o vrea.

Un pacient cu diabet are un risc de 4 ori mai mare de a face un accident vascular major, comparativ cu un nediabetic. Dacă are şi boală renală, riscul acesta devine de 20 de ori mai mare.

„Mulţi diabetici sunt depistaţi doar când fac infarct“ Cum stă România la numărul de diabetici?
Stă prost. Eu zic că avem în jur de un milion şi jumătate de diabetici în România, dacă nu mai mulţi. Din aceştia, 95% sunt cu diabet de tip II, adică dobândit, care nu necesită neapărat insulină. Se spune că pentru fiecare diabetic cunoscut, înregistrat, există cel puţin încă un diabetic necunoscut, care nu a fost diagnosticat. Noi avem înregistraţi acum între 800 şi 900 de mii, pentru care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate decontează reţete. În realitate, sunt cel puţin de două ori mai mulţi. Deci jumătate nu-i cunoşti. Dar ajung la spital, dintr-o dată, cu evenimente cardiovasculare: fie cu infarct, fie cu accident vascular cerebral. Şi-atunci sunt depistaţi cu diabet. Şi tot atunci se depistează că aveau şi boală renală în stadiu final.

Dializa înseamnă, în România, în jur de 1.400 de euro pe lună. Înmulţeşte asta cu sute de mii de oameni şi imaginează-ţi că toată treaba asta creşte nu liniar, ci exponenţial!

Dar nu sunt semne care să-i atragă atenţia omului că e bolnav de diabet, de rinichi şi că riscă infarct?
Din păcate, nu prea sunt, nu prea doare nici diabetul, nici boala renală, care poate merge până în stadiile finale aproape fără simptome. Dar există populaţii de risc. Portretul persoanei cu risc înalt este bărbat, are peste 40-45 de ani, este obez... Dacă avem 15 milioane de adulţi, cel puţin 5 milioane ar trebui testaţi. E nevoie de o glicemie pe nemâncate şi de o hemoglobină glicată (n. r. – cunoscută şi ca glicozilată, care reflectă media glicemiei în ultimele trei luni), care costă în jur de 10 lei. Ajungem astfel cam la 11 milioane de euro.

Cât de frecventă este asocierea între diabet şi boala de rinichi la pacienţii români?
Şi în diabetul de tip I, şi în cel de tip II, care nu necesită insulină neapărat, rinichiul este afectat. Boala cronică renală, care duce la insuficienţă renală şi la dializă, este de două feluri: diabetică şi nediabetică. Cel puţin 50% din pacienţii cu boală cronică de rinichi care încep dializa sunt cu diabet zaharat. Diabetul este cea mai importantă cauză de insuficienţă renală peste tot în lume.

Dar dacă e să calculăm, cam câţi dintre bolnavii de diabet fac boală renală?
Cam 40%. Avem cam 150.000 de români cu boală renală diabetică. Dar nu ajung toţi să facă dializă. Numai 1% ajung la această procedură.
„Ştii câţi mor aşa?“ 

Aţi amintit la început de dieta Dukan. Este una dintre cele mai folosite diete pentru slăbit astăzi. Şi cei care o ţin spun că dă rezultate foarte bune. Are recomandarea dumneavoastră?
Dieta Dukan nu este o tâmpenie. Ea a fost inventată acum o sută şi ceva de ani nu de Dukan, ci de Atkins. De altfel, toate dietele disociate se numesc diete Atkins, fiindcă el a inventat sistemul. Atkins a făcut un experiment: a încercat mai întâi o dietă fără glucide, o dietă fără lipide şi o dietă fără proteine sau cu foarte puţine. Le-a testat pe grupuri de oameni şi a ajuns la concluzia că cel mai puternic se slăbeşte nu cu dietă în care nu se mănâncă grăsimi, ci cu dieta hipoglucidică severă, adică aceea cu extrem de puţine glucide. Motivul este complicat. Organismul uman foloseşte glucidele ca şi combustibil preferenţial. Amidonul este o poliglucoză, carbohidraţii din fructe se transformă şi ei în glucoză. Glucoza este benzina preferată a organismului. El poate să meargă şi pe grăsimi, dar merge relativ prost, pentru că nu poate să le prelucreze până la dioxid de carbon şi apă. În momentul în care nu-i dai glucoză, corpul foloseşte lipidele din depozite. Atunci când le foloseşte, se produc nişte reziduuri, corpii cetonici, care sunt acizi puternici. Aşa apare ceea ce se numeşte cetoacidoză, iar aceasta induce o stare ca un leşin, o depresie totală a tuturor funcţiilor organismului şi anorexie completă.

Adică?
Adică nu-ţi mai trebuie mâncare neam. Aşa se explică de ce, în cadrul acestei diete, ţi se recomandă să mănânci cât vrei: şi ouă, şi slănină, şi friptură, dar fără pâine, fără dulciuri, fără fructe, fără cartofi, fără paste făinoase, fără orez. În rest, mănânci ce vrei tu. Numai că după trei zile efectiv nu mai poţi să mănânci, doar cât vezi mâncarea îţi vine rău.

Dieta Dukan poate să aibă consecinţe foarte proaste. De exemplu, deprimă cordul, poate să afecteze vezica biliară, poate să dea pancreatită.

Şi e bine?
Citeste mai mult in Weekend Adevarul.

duminică, 23 martie 2014

S-a lansat AutoHop.ro, platforma de ridesharing pentru calatorii romani.

AutoHop.ro isi propune practic sa se focuseze pe dezvoltarea unei alternative de transport care a inceput sa fie din ce in ce mai populara in Europa - ridesharing-ul.

Prin ridesharing soferii care au locuri libere in masina le ofera pe acestea spre folosire catre utilizatorii AutoHop.ro. Cei interesati care pornesc din acelasi loc ca soferul care a publicat anuntul si calatoresc catre aceeasi destinatie isi rezerva locurile contra cost.

AutoHop.ro ajuta astfel soferii sa valorifice locurile care le raman libere in masini in momentul in care pornesc la drum si sa castige banii prin ocuparea acestora cu pasageri verificati de pe platforma sa. Beneficiile pentru sofer sunt evidente. Acesta reuseste sa economiseasca din banii pe care ii cheltuieste cu benzina, punand in valoare locurile din masina ramase neocupate.

Pentru pasageri, beneficiile sunt in primul rand legate de confort. Acesta va putea evita, prin folosirea AutoHop.ro, aglomeratia din mijloacele de transport in comun si cozile la bilete si va putea pleca la drum direct de la el de acasa.

De asemenea, AutoHop.ro le promite pasagerilor care ii folosesc serviciile un voiaj placut, in conditii bune si de siguranta, acestia putand verifica dinainte pe platforma profilul celor cu care urmeaza sa plece sa mearga in masina.

AutoHop.ro - comunitatea romanilor care calatoresc frecvent in tara si in Europa.

Somerii vor dovedi ca au cotizat la stat cu un nou tip de adeverinta. Cum arata documentul?

Somerii pot beneficia de indemnizatie de somaj daca indeplinesc mai multe conditii, una dintre ele fiind indeplinirea unui stagiu de cotizare la bugetul asigurarilor de somaj de minimum 12 luni.

Totodata, conform legislatiei autohtone, in vederea certificarii acestui stagiu si stabilirii dreptului la ajutor de somaj, somerii vor prezenta o adeverinta eliberata de angajator din care sa rezulte baza lunara de calcul al contributiei individuale la bugetul asigurarilor pentru somaj.

Modelul acestei adeverinte a fost recent actualizat, dupa ce un act normativ in acest sens a fost publicat joi in Monitorul Oficial:

[Free Download] powerful report on JVs ..

Dear Changemaker,

A powerful new report has just been released that shares the top reasons many people struggle doing Joint Ventures.

It also tells you what can be done about it!

Download the free report now:
12 Reasons Free Report

Whether your goal is to attract more clients to your business or to build a movement to change the world, you can do it the hard way or you can do it the easy way.

The old paradigm was to compete with all the other similar ventures out there…the hard way!

The new paradigm is collaboration… the easy way.

It took me 6 years of hard work (full time) to build my audience to 1,500.

Then, in just over 3 years I grew it more than to 110,000!

I did this using the methods you'll read about in this report.

12 Reasons Free Report

In order to get potential collaborators to say "yes" to working with you, you have to avoid the 12 very common mistakes outlined in the report.

I get approached almost daily by potential collaborators and JV partners, and unfortunately, I almost always have to say "no" for one of these reasons.

Get these 12 areas handled and you'll set yourself up to collaborate with me, and others like me, who have already built a large following.

There's simply no faster or easier way to build your audience.

I know you'll find this report eye-opening!

Enjoy!

Ryan Eliason
Business Coach for Changemakers


P.S. After you get your report, be sure to sign up for the webinar that goes with the report so you can dive even deeper into these topics. Spend an hour learning this stuff, and save yourself hundreds of hours of unnecessary struggle in the long run…

Get The Report (and the Webinar) Here

O nouă ediție Social Media Essentials.

Bună,

Poate nu te așteptai să primești un e-mail astăzi de la noi, însă vreau să te anunț că am dat startul înscrierilor la 
singurul program intensiv de social media din RomâniaSocial Media Essentials.

Conceput pentru cei care au nevoie de un start ferm, precum și de cunoștințe solide,atât teoretice, dar mai ales practice, Social Media Essentials este un training în care vei obține know-how-ul necesar pentru a putea folosi social media cu scopul de a produce vânzări. 


Programul presupune o combinație între workshop-uri și sesiuni scurte de teorie aplicată și studii de caz, la care au participat peste 100 de companii până acum.

Traineri vor fi Alexandru Negrea, Head of Facebook Dept. la Spada și Andrei Roșca, general manager Spada.

Mai multe detalii despre program găsești 
aici, însă 
grăbește-te, locurile se duc destul de repede. :)

Cu prietenie,
Cătălina

joi, 20 martie 2014

Testul ’6 in 1′ ...

este un test complex, extraordinar de usor de efectuat si (incredibil de) veridic. Este totodata un test indraznet, creativ si mai mult decat provocator. Testul ’6 in 1′ iti poate dezvaluie in doar cinci minute adevarul despre cine esti si cum iubesti, dar si despre cel pe care il iubesti.

Marele test al celor cinci miniteste sau Testul ’6 in 1′, dupa cum este cunoscut in campul testelor psihologice, are in vedere si personalitatea ta prin prisma relatiilor cu persoanele dragi din viata ta, dar si prin prisma lucrurilor care te fac fericita.

Testul nr. 1 – Testul Celui de al Treilea Ochi
Daca ti s-ar da darul de a avea cel de-al treilea ochi, unde ai dori sa fie plasat?
1. Cap.
2. Inima.
3. Spate.
4. Mana.

Testul nr. 2 – Testul Scaunului
Vrei sa te asezi la o masa imprejurul careia se afla mai multe modele de scaune. Ce fel de scaun preferi?
1. Invelit de material.
2. Acoperit de piele.
3. Din lemn.
4. Cu perna incorporata.
5. Cu masaj.

Testul nr. 3 – Testul 1950
1950… Care este primul gand care iti trece prin cap in momentul in care ai vazut acest numar?
1. Reprezinta un an.
2. Este un numar de telefon.
3. Reprezinta o suma de bani.
4. Este combinatia de cod dintr-un vestiar sau seif.

Testul nr. 4 – Testul Pesterii
Iti doresti sa vizitezi o pestera si decizi sa o explorezi de la un capat la altul, facand un tur complet al ei. Cum ai prefera sa fie pestera respectiva?
1. Sa aiba o intrare ingusta, insa o iesire larga si cuprinzatoare.
2. Sa aiba acelasi spatiu la intrare si la iesire.
3. Sa aiba o intrare larga si cuprinzatoare, insa o iesire ingusta.

Testul Nr. 5 – Testul Elefantului Zambaret
Imagineaza-ti ca te duci la gradina zoologica si te afli in fata unui elefant. Elefantul zambeste. De ce crezi ca zambeste?
1. Este fericit ca se afla in spatiu deschis dupa o perioada indelungata in care a stat intr-o boxa acoperita.
2. Probabil ca si-a facut un nou prieten la zoo.
3. Probabil se gandeste la ceva amuzant.
4. Elefantii nu zambesc.

Testul Nr. 6 – Testul Plantei
Te trezesti de dimineata si observi cu uimire ca in gradina ta a rasarit o noua planta. Care este primul tau gand?
1. Ce bine imi pare. As vrea sa creasca cat mai repede.
2. Sa fiu atenta data viitoare cand ma duc in gradina. Nu cumva sa calc pe ea.
3. Ooo! Oare o sa faca flori?
4. Multumesc, Doamne. Multe multumiri pentru ca a crescut.

REZULTATELE SI INTERPRETARILE TESTULUI le afli direct de la sursa.

miercuri, 19 martie 2014

Mai poti obtine un alt ajutor de la stat, pe langa cel de somaj.

Orice somer care reuseste sa se angajeze poate primi o prima "de mobilitate", reglementata de Legea 76/2002, daca urmeaza sa lucreze intr-o alta localitate decat cea unde isi are domiciliul stabil.

Somerii pot primi, la cerere, prime de mobilitate, care sunt de doua feluri: de incadrare si de instalare. Atentie insa, cele doua prime nu se cumuleaza.

Acest ajutor din partea statului este asigurat din bugetul asigurarilor pentru somaj si va fi acordat numai la cerere, in baza anumitor documente.

Tinerii pasionaţi de jurnalism sau consultanţă se pot înscrie la cea de a cincea ediţie Career Leader

Tinerii pasionaţi de jurnalism sau consultanţă sunt invitaţi să aplice la cea de a cincea ediţie Career Leader.

Proiectul Akcees le oferă acestora şansa de a descoperi ce presupune o carieră în domeniu şi de a testa joburi lucrând alături de profesionişti şi lideri din industrie.

Evenimentul va avea loc pe 27 şi 28 martie la sediul Romanian American Foundation.

Aplicaţiile se realizează online la http://akcees.com/career.

Tehnica de indepartare a stresului in 2 minute ...

Creata de Silvia Hartmann, bazata pe tehnica lui Gary Craig & John Diepold numita Tehnica Libertatii Emotionale, s-a nascut din incercarea de a oferi celor interesati o varianta prescurtata a TLE, deosebit de eficienta si aplicabila oriunde, imediat ce este necesar. In timp ce urmati instructiunile descrise mai jos, urmariti sa mentineti atentia concentrata asupra cauzei care a dus la aparitia starii emotionale care va deranjeaza. Evocati cat mai exact problema care v-a produs deranjul emotional. Remarcati cum, in timp ce expirand si inspirand profund masati usor punctele descrise, se instaleaza o stare de calm, usurare si bine interior. Relaxarea ia locul starii stresante.

Aceasta tehnica este numita Ambasadorul Tehnicii Libertatii Emotionale. Ea va permite sa testati intr-o maniera imediata si usoara beneficiile pe care le aduce masarea catorva din punctele meridianelor majore din acupunctura.

Redam in cele ce urmeaza pasii care trebuie urmati:

1. masati usor cu degetul punctul de pe frunte unde incepe spranceana.
Realizati un inspir si un expir profund.
2. masati usor cu degetul punctul de pe frunte unde se termina spranceana.
Realizati un inspir si un expir profund.

3. masati usor cu degetul punctul de pe fata aflat sub ochi in dreptul pupilei (atunci cand ochiul priveste drept).
Realizati un inspir si un expir profund.

4. masati usor cu degetul punctul de pe fata aflat sub nas, deasupra mijlocului buzei superioare.
Realizati un inspir si un expir profund.

5. masati usor cu degetul punctul de pe fata aflat sub mijlocului buzei inferioare.
Realizati un inspir si un expir profund.

6. masati usor cu degetul punctul de pe fata aflat in mijlocul fruntii (atat pe inaltime, cat si pe latime).
Realizati un inspir si un expir profund.

Evaluati pe o scara de la 0 la 10 intensitatea subiectiva a starii emotionale inainte de a incepe si la sfarsit. Evaluarea intensitatii este foarte importanta. Daca observati ca starea nu a disparut complet atunci e necesar sa realizati din nou tehnica.

Sursa: Astrodeva

14 Ways to Vary Any Exercise ..

1. Changing the lever length

2. Altering the center of balance

3. Altering vision

4. Manipulating reps.

5. Changing Time Under Tension (TUT)

6. Changing the weight

7. Altering the shape of the implement

8. Changing the stance

9. Adding eccentrics

10. Changing rest time

11. Altering loading schemes

12. Pauses

13. Changing range of motion

14. Altering grip

Effective programming isn't just changing the sets and reps.

To learn how to implement all of the above, read this:
--> http://www.theptdc.com/2012/11/13-ways-to-vary-any-exercise/

via Blebea Serban

65 de Idei de Managementul Timpului de la Oameni Foarte Productivi

DAT FIIND CĂ AVEM CU TOȚII 24 DE ORE PE ZI, doar modul în care le folosim și cum ne facem managementul timpului face diferența între oamenii productivi și cei cărora cele 24 de ore nu le ajung.

Cum facem ca acele 24 de ore să ne fie suficiente pentru a ne deplasa înspre obiectivele noastre? Cum ne gestionăm timpul în mod eficient?
Nu mai poți recupera timpul pe care l-ai pierdut. Poți doar să îl folosești mai bine în viitor.
- Ashley Ormon -

Iată 65 de sfaturi de management al timpului care mi-au fost utile și pe care le-am adunat mai jos:
65 de sfaturi de managementul timpului de la oamenii productivi

Stil de lucru
1. Oricât de productiv ai fi, nu vei realiza tot ce îți propui. Și asta este OK.

2. Nu gestiona timp, gestionează acțiuni. Concentrează-te pe gestionarea a ceea ce ai de făcut și cum să o faci mai eficient. Nu pe programarea timpului de lucru.

3. Înainte de a te organiza, simplifică și elimină. Tehnicile de organizare pot ajuta extraordinar, însă vor fi mereu limitate de obiceiurile proaste pe care le menții. Întâi vezi ce ai de eliminat, ce poți simplifica legat de modul în care îți folosești timpul. Aplică noțiunile de minimalism la modul în care te organizezi. 

4. “NU”: Cuvântul din numai două litere care îți va salva ziua. Învață să spui nu. Nu mai spune da fiecărei solicitări pe care o primești.

5. Ordinea pe biroul de lucru inspiră ordine și claritate în minte.

6. Evoluția de până acum sau cât mai ai de realizat? Te poți concentra pe ceea ce ai făcut până acum sau pe cît mai ai până la idealul pe care îl dorești. Prima te va umple de energie și satisfacție, a doua te va face să te gândești cât de departe ești și cât mai ai de lucru. Ce alegi?

7. Multi tasking înseamnă lipsa de eficiență, pe termen lung. Evită-l sau elimină-l complet.

8. Lucrează în secvențe de timp dedicate lucrului concentrat și urmate apoi de perioade de relaxare. Poți folosi tehnica Pomodoro a lui Francesco Cirillo, sau sistemul 60-60-30 al lui Peter Drucker.

9. Dacă te ține prea mult de vorbă, strânge-i mâna, mulțumește-i că a venit și spune-i că păstrați legătura. Ca să fii sigur că pleacă, îl și conduci la ușă. Amabil și asertiv.

10. Creierul nu este destinat memorării, ci rezolvării problemelor și creativității. Scrie totul pe hârtie, nu ține minte date. Cu excepția zilei de naștere a soției (dacă ești bărbat).

11. Stabilește obiective de termen lung și sarcini pe termen scurt. Pune pe hârtie un plan anual și împarte-l în planuri lunare și săptămânale. E important ca planul anual să se bazeze pe ceea e important pentru tine, pe valorile tale. Apoi duci totul în jos până la sarcini zilnice care implementează planul anual pas cu pas. Privește la un nivel mai mare, apoi pune lupa la un nivel mai mic. Și alternezi între ele. Am detaliat sistemul în carte.

12. Deleagă sarcinile la care nu te pricepi. Fiverr poate fi un instrument extrem de util și la prețuri mai mult decât rezonabile. Vei găsi acolo oameni care o să-ți facă un logo, o să-ți repare problemele la site, îți vor face research pentru raport ș.a.

13. Lucrează la nivelul tău personal de energie, cel puțin la fel de mult cât lucrezi la managementul timpului. Cu cât ai un mai bun nivel de energie, cu atât devii mai productiv. Îți recomand cartea “Fii în formă” de Tony Schwartz.

14. Un singur om poate fi responsabil pentru o sarcină. Când există mai mulți responsabili, de obicei nimeni nu este.

15. Când scazi viteza, te miști mai repede. Deși nu pare așa, dacă totul o ia razna cel mai bun lucru de făcut este să încetinești din viteză.

16. Fiecare zi să aibă un scop al ei: setează un obiectiv al zilei.

17. Pentru a-ți atinge obiectivele stabilite, trebuie să știi întâi unde te afli acum. Sau altfel spus, degeaba ai o hartă (planul anual) și un drum (acele sarcini zilnice de care vorbeam mai sus), dacă nu știi care e situația ta de acum. Pentru asta e bine să faci o revizuire lunară a evoluției obiectivelor tale.

18. Începe ziua scriind o listă de sarcini. Sau scriind în agendă sarcinile zilei. Eu unul prefer listele de sarcini, ambele variante sunt însă bune. Ideea este că primul lucru pe care îl faci de dimineață (sau în seara precendetă) să fie definirea sarcinilor zilei. Pe baza planului săptămânal și a celui lunar. Care trebuie să vină automat din planul anual.

19. Stabilește obiective ambițioase și în același timp realiste. Nu te rezuma să alegi “ceva” ușor de făcut. Visează, îndrăznește la mai mult! Dar ai grijă să fie și tangibile în același timp.

Obiceiuri
20. Nu aștepta condițiile speciale necesare pentru a începe. Fă un plan, dă-i drumul și îmbunătățește din mers proiectul.

21. Și stai concentrat pe primul pas. Începe cu prima etapă, apoi a doua ș.a.m.d. Nu te gândi mereu cât de mult mai ai de făcut până la obiectivul final. Îți amintești de alternarea între o lupă mai mare și una mai mică, despre care vorbeam mai sus? Acum rămâi la nivelul de detalii al primului pas. Pașii mici duc spre rezultate mari.

22. Eșecurile duc spre cele mai mari succese. Dacă înveți din ele și nu le mai repeți, evident.

23. Cu cât știi mai exact ce dorești, cu atât mai probabil să reușești.

24. Doar un singur lucru poate avea concentrarea ta maximă la un moment dat. Când ai ceva important de făcut stai concentrat doar pe acel lucru.

25. Grijile duc la energie irosită.

26. Timpii de deplasare pot fi cel mai bun prieten al tău. Folosește eficient momentele când te deplasezi. Spre exemplu eu ascult cărți audio când conduc.

27. Mișcarea impulsionează mișcare. Altfel spus, când te afli deja în mișcare te deplasezi mai ușor. Nu irosi forța de momentum odată câștigată.

28. Unii oameni te ridică. Alții te trag în jos. Alege-l pe primul. Renunță la cel de-al doilea.

29. Lucrează zilnic – chiar și numai puțin – la obiectivele mari. Mai bine să lucrezi câteva minute în fiecare zi, decât câteva ore uneori.

30. Dezvoltă-ți rutine personale eficiente. Observă pe alții cum fac ceva anume în mod eficient și folosește aceeași procedură. Modelează comportamentul lor și fă-l parte din tine.

31. Include 20-30 de minute de somn la amiază pentru a fi plin de energie și în a doua parte a zilei. Dacă e posibil. Am avut o perioadă de aproape doi ani când făceam asta zi de zi. A fost cea mai productivă perioadă din viața mea.

32. Scrie o listă cu lucrurile pe care să nu le faci. De exemplu, “când mai intru pe Facebook nu mai joc nici un joc!” sau “când mă mai sună Ioana/Carmen etc îi spun că sunt ocupată, altfel voi asculta iarăși în următoarea oră cum a fost ea mereu neîndreptățită”.

33. Începe cu cele mai dificile sarcini. În prima parte a zilei, când ai cel mai înalt nivel de energie.

Citeste intregul articol la http://florinrosoga.ro/blog/tehnici-management-timpului/

marți, 18 martie 2014

Armonie maxima in lumea fitness-ului ..

Vrei sa vezi ce fac Antrenorii Personali de succes din afara Romaniei?

De ce informatii dispun?

Cum descopera nevoile clientului?

Ce trebuie sa faca pentru a avea loc schimbarea in directia dorita de client?

Ce abilitati au pentru a reusi impreuna cu clientul?

Cum structureaza programul clientului?

Ce fac pentru a-si implica clientul?

Cum prioritizeaza evolutia clientului?

Cum mentine clientul la un nivel ridicat de motivatie?

Numele meu este Florin Cujba si sunt aici sa te ajut sa-ti cresti numarul de clienti calitativ si nu cantitativ!

Dupa acest seminar vei fi sigur de urmatoarele:

- clientul va sti sigur ca tu ai toate informatiile necesare pentru a-l ajuta

- clentul devine loial tie si nu internetului sau altor surse de informare

- recompensa este mult mai prezenta in relatia cu clientul

Festivalul One World Romania ..

a început ieri.

7 zile de filme bune și de actualitate, care vorbesc despre rănile sociale din diferite țări.

Vizionările vor fi urmate de dezbateri la care vor participa:

... regizorii,

...... producătorii,

......... protagoniștii

.............. dar și numeroși experți români.

Vă așteptăm:

- pe site pentru program și detalii - www.oneworld.ro

- și în cinematografe pentru proiecții și evenimente.

Orzul verde, tare bun pentru detoxifiere ...


Orzul verde contine substante terapeutice
In urma studierii continutului de principii active, in diferite faze de crestere ale plantelor de orz, s-a putut constata faptul ca planta contine cele mai bune resurse nutritive necesare organismului uman atunci cand atinge inaltimea de 20-30 cm. In acest stadiu, frunzele de orz contin vitaminele din grupul B (B1, B2, B5, B6, B12), acid nicotinic, vitamina E, vitamina C si o mare cantitate de fier, calciu, mangan, magneziu, molibden, zinc, cupru, bioflavonoide, polizaharide, polipeptide si clorofila.

Substante terapeutice
Orzul verde contine:
• de peste 250 ori mai multa vitamina A decat laptuca (salata verde),
• de peste 25 ori mai mult potasiu decat bananele,
• de peste 11 ori mai mult calciu decat laptele,
• de peste 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele,
• de peste 10 ori mai multa vitamina B1 decat spanacul,
• de peste 23 ori mai multa biotina (factor din grupul vitaminelor B) decat laptele,
• 2000 micrograme SOD (Superoxid distmutaza) activ, la o proportie de doua grame de orz verde sub forma de pudra.

Inainte de a prezenta bolile in care este recomandat sucul de orz verde, trebuie mentionat faptul ca aproape ca nu exista suferinta care sa nu poata fi ajutata chiar si intr-o mica masura prin intermediul acestui “concentrat natural”. Fara a fi un panaceu, orzul verde poate totusi sa actioneze amplu asupra organismului prin cateva mecanisme simple:
• stimularea drenarii toxinelor din corp, datorita continutului de clorofila si substante cu actiune diuretica si de drenaj hepatic.
• remineralizarea organismului si echilibrarea balantei vitaminelor din organism
• atat oligoelementele cat si vitaminele intervin in toate liniile metabolice corporale. Datorita lor se poate explica in mare masura actiunea complexa pe care planta o exercita asupra pielii, sistemului nervos si endocrin, in cazul tulburarilor metabolice etc.
In plus, clorofila continuta in orzul verde genereaza, sinergic cu celelalte substante continute de el, un efect important antitumoral, de reglare a activitatii sistemului cardio-vascular si respirator, de tonifiere a aparatului digestiv.

Orzul Verde, benefic pentru urmatoarele afectiuni:
• Boli ale aparatului digestiv: stomatita, anorexie, gastrita, ulcer, pancreatita (adjuvant), colita.
• Boli hepatice: hepatita virala, adjuvant in ciroza, colecistita.
• Afectiuni cardio-vasculare: cardiopatie ischemica, ateroscleroza cerebrala, infarct miocardic, hiper si hipotensiune arteriala, hemoroizi, ulcere varicoase, tromboflebite.
• Afectiuni ale sistemului nervos: retard psiho-motor, neurastenie, insomnie, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, nevralgie faciala.
• Afectiuni metabolice: diabet, obezitate, anemie, carente de minerale si vitamine.
• Afectiuni respiratorii: astm bronsic, bronsita, gripa, viroza pulmonara, TBC pulmonar, rinita alergica.
• Afectiuni maligne: cancer cu diferite localizari;
• Dereglari hormonale: hiper si hipotiroidie;
• Afectiuni ale oaselor: reumatism articular acut, lombo-sciatica, artrita.
• Afectiuni ale pielii: acnee, pistrui, dermatita, eczeme;
• Boli ale aparatului reproducator: sterilitate, impotenta
• Afectiuni oculare
In cazul persoanelor sanatoase extractul din orz verde poate fi utilizat pentru cresterea vitalitatii, purificarea organismului, amplificarea potentei, reglarea apetitului, in astenia de primavara, sau pur si simplu pentru a face fata cu succes perioadelor solicitante din punct de vedere fizic sau mental.

Modul de administrare
O doza se obtine amestecand 1 lingurita (2 grame) de pulbere de orz verde cu 60-75 ml apa sau suc de fructe. Este bine sa folosim o apa de calitate cat mai buna (de preferat apa plata sau apa de izvor dar nu apa minerala carbogazoasa sau ceai). Pentru a pastra integral proprietatile terapeutice ale pulberii din orz verde, nu se va pune in contact cu bauturi fierbinti.
• In cazul persoanelor care doresc sa isi mentina tonusul si sanatatea la un nivel foarte bun, a celor ce urmaresc amplificarea vitalitatii, a potentei, a capacitatii de concentrare si focalizare mentala se recomanda administrarea dozei precizate de 1-2 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de a manca, pe stomacul gol.
• In cazul persoanelor care se confrunta cu afectiuni ce necesita tratamentul cu pulbere de orz verde se va administra cate o doza de 3 ori pe zi (dimineata, la pranz si seara) cu 30 de minute inainte de masa, pe stomacul gol.

Sursa: www.garbo.ro

8 reguli in nutritie esentiale pentru cresterea musculara.

Nutritia sportiva si in special nutritia recomandata pentru cresterea musculara a devenit un domeniu complex si complicat. Pentru o crestere musculara consistenta sunt necesari nutrienti de calitate superioara. Toate dietele, strategiile, alimentele speciale si termenii de specialitate se pot regasi in cele 8 reguli de nutritie esentiale pentru cresterea musculara, stalilite de doctorul Jim Stoppani:

1. Caloriile fac diferenta. Creste numarul de calorii consumate pentru mai multa energie necesara in procesul de crestere musculara. In zi cu antrenament la sala se recomanda un consum de 40-45 calorii/ kg. corp, iar intr-o zi fara antrenament se recomanda un consum de 30-35 calorii/kg. corp. Atentie sporita la cresterea greutatii corporale; cresterea masei musculare trebuie sa limiteze asimilarea de grasime corporala.

2. Dubleaza cantitatea de proteina. Proteinele sunt esentiale in cresterea musculara. Un consum standard presupune 2,2 g de proteina/kg. corp. In perioada de crestere musculara se recomanda un consum de 4,4 g de proteina/ kg. corp. Pentru a obtine aceasta cantitate zilnica, sunt necesare suplimente proteice din zer, lapte sau soia. O cantitate insemnata de proteina se gaseste in oua, carne de vita, carne de pui, peste si lactate.

3. Mananca oua in fiecare zi. O alimentatie speciala pentru cresterea musculara, include minim 3 oua intregi pe zi. Albusul de ou contine peste 90% proteina pura, iar galbenusul contine acizi grasi, vitamine si minerale.

4. Proteina din zer, esentiala. Dupa 8h de somn corpul are nevoie de o vitalizare imediata. Un shake cu 30 g de proteina din zer si fructe proaspete, inainte cu 40 de min. de micul dejun, e sursa ideala de glucoza. Inainte de antrenament cu 30 de min. se administreaza un shake cu 20 g proteina din zer, carbohidrati si creatina, iar dupa antrenament se recomanda un shake cu 30 g proteina din zer si 20 g caseina.

5. Consuma carbohidrati intelept. O crestere consistenta necesita un consum ridicat de carbohidrati – sursa principala de energie. Rezerva de glicogen din corp, ajuta in procesul de crestere musculara prin retinerea apei in celulele musculare. In zi cu antrenament consumul indicat este de 5-6 g de carbohidrati/kg. corp, iar intr-o zi fara antrenament consumul scade la 3 g / kg. corp.

Citeste urmatoarele 3 reguli aici:

Da-te la o parte din drumul tau...

Buna tuturor,

Am avut bucuria sa-mi petrec timpul in ultimele doua zile, cu o minunata prietena - ocazie cu care am discutat subiecte dragi si asta m-a inspirat sa va scriu cateva randuri.

Poate ati remarcat ca observam mult mai usor solutia problemelor pe care le au cei din fata noastra, in comparatie cu propriile situatii ce se cer rezolvate. Asta se intampla in principal, pentru ca ne oglindim unii altora, tot ce e de scos la suprafata si daca avem intelepciunea si rabdarea sa ne ascultam reciproc, ne vom potenta cresterea si vom obtine claritate mult mai repede.

Asa se face ca prietena mea a observat imediat un tipar pe care l-am tot hranit de-a lungul timpului si cred ca multi dintre noi suntem in aceasta situatie - si anume ca atunci "cand nu ne dam voie", suntem prizonierii propriei minti.

Liberul nostru arbitru este singurul element de control pe care il avem in viata. Indiferent ce se intampla, noi suntem cei care alegem cum vom lasa circumstantele sa ne afecteze. Totusi, cateodata ne atasam atat de mult de rezultatul actiunilor noastre, incat uitam sa dam voie ca acestea sa se desfasoare in mod natural.

E nevoie de Credinta pentru a le da voie! Credinta este interna si de multe ori este in contradictie cu evidentele. Sunt diferite tipuri de Credinta - cea superficiala este legata de obtinerea unui rezultat specific. Dar cea care ne imputerniceste cu-adevarat este cea profunda - conform careia rezultatul obtinut este intotdeauna parte a unui Intreg - cea care ne reaminteste integrarea, indiferent de situatiile ce rezulta. Este credinta in Necunoscut.

Sa invatam sa "ne dam voie" si sa acceptam tot ceea ce Viata pare sa ne "arunce", nu e un lucru usor - cere practica si dorinta de a accepta. Acceptarea suna a pasivitate, poate sa para chiar o imagine de slabiciune cand de fapt, este cea mai mare dovada de putere - exact ca exemplul salciei ce se indoaie odata cu vantul. Nu inseamna ca suntem umili si fragili ci dimpotriva - sa avem taria de a accepta ceea ce este dincolo de controlul nostru, reprezinta adevarata fermitate, energie si vigoare.

Cred ca asta este motivul pentru care rezonez atat de mult cu formularea standard pe care o folosim in Tehnicile de Eliberare Emotionala, atunci cand directionam atentia spre ceea ce vrem rezolvat: "Ma accept exact asa cum sunt". In situatii dificile, Acceptarea este exact primul pas catre rezolvare.

Ii multumesc prietenei mele dragi ca exista in viata mea! Probabil ca nu intamplator am petrecut aceste zile impreuna - tocmai am realizat ca a scris un articol minunat cu titlul "Da-te la o parte din drumul tau!" pe care am omis sa-l dau mai departe - si care este cu-atat mai valoros cu cat ne-a oferit un Exercitiu pentru eliminarea autosabotarii.

Sa va fie cu folos!

Cu drag,
Liliana | http://eliberareemotionala.ro/

Cafeaua noastra cea de toate zilele

Ziua buna incepe de dimineata! Dar cati dintre noi reusim sa dam drumul la motor si sa functionam la capacitate maxima. Pentru acest lucru cafeaua de dimineata este esentiala.

Studii recente au aratat ca al doilea cel mai consumat produs din lume este cafeaua si ca in lume in fiecare dimineata se beau aproximativ 1400 de milioane de cesti de cafea. Cu alte cuvinte pentru foarte multi cafeaua este carburantul necesar pentru inceperea zilei in forta.

Sigur ca exista voci care sustin ca din punct de vedere al sanatatii cafeaua este daunatoare insa acest lucru nu a fost demonstrat in cazul consumului unor cantitati rezonabila (o cafea mare cu lapte pe zi). 

Consumată în cantităţi moderate, cafeaua poate avea efecte benefice asupra sănătăţii datorită conţinutului ridicat de antioxidanţi (fenol, substanţe volatile) fiind unul dintre cele mai consumate produse care conţin cofeină.

Deși toată lumea se gândește că espresso este cea mai tare cafea, iar „cafeaua lungă” cea mai slabă, lucrurile stau cu totul altfel.

Citeste mai mult aici:

luni, 17 martie 2014

Un alt fel de Become Fit, din 07 mai, in Bucuresti.

Dupa cele 3 editii ale acestui program, in care persoane de toate varstele si cu diferite obiective au obtinut cele mai bune rezultate intr-un timp limitat de 6 saptamani, a venit vremea sa facem un “next step”.

Urmatorul program Become Fit va fi unul care se adreseaza persoanelor ce NU sunt straine de miscare.


Joi de la 19:30 si Sambata de la 12:30.

Vor fi 6 saptamani de antrenamente intense in care vei obtine cea mai buna conditie fizica si cele mai bune rezultate pe care le-ai avut vreodata.


Numar maxim de persoane: 20.

Te invit sa descoperi ...

Ce efecte are pozitia in care dormi asupra corpului.

Un somn bun este indispensabil pentru sanatate. Se recomnada 8 ore de somn pentru a fi in forma. Nu doar durata somnului conteaza, ci si calitatea sa.



Aceasta poate fi influentata de mediul in care dormi, de calitatea saltelei si a pernei, dar si de pozitia in care dormi. Fie ca dormi pe spate, pe burta, sau pe o parte, fiecare pozitie iti influenteaza respiratia, coloana vertebrala sau circulatia sangelui. Vezi ce efecte are pozitia in care dormi asupra corpului.

1. Pe spate, cu mainile pe langa corp
Dormitul pe spate, cu mainile pe langa corp, este considerata cea mai buna pozitie de somn pentru sanatate. Aceasta poztie este buna pentru coloana vertebrala si pentru ceafa. Un mic dezavantaj este ca cei care dorm pe spate au tendinta de a sforai mai mult. De altfel, cand dormi pe spate poate aparea o oprire a fluxului respirator, adica o apnee a somnului.

2. Dormitul pe spate, cu mainile ridicate
Cand dormi pe spate cu mainile ridicate, fie ca sunt pe perna sau nu, poti preveni ridurile de pe fata si eruptiile cutanate. Totusi, la fel ca si atunci cand dormi pe spate cu mainile pe langa corp, poate aparea sforaitul si refluxul gastric.

Citeste articolul integral la http://www.curademiere.ro/ce-efecte-are-pozitia-in-care-dormi-asupra-corpului/

A inceput recensamantul cainilor (prin microcipare). In caz contrar, exista amenzi.

Sambata a intrat in vigoare Ordinul nr. 1/2014 pentru aprobarea Normelor privind identificarea si inregistrarea cainilor cu stapan emis de presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Astfel ca proprietarii cainilor au obligatia sa identifice, prin microcipare, si sa inregistreze animalele in Registrul de evidenta a cainilor cu stapan (RECS), la medicul veterinar, in termen de 90 de zile de la fatare sau inainte de vanzarea, donarea cu titlu gratuit sau scoaterea in spatii publice a acestora.

Cainii care au deja mai mult de 90 de zile trebuie identificati si inregistrati pana la 1 ianuarie 2015 sau inainte de vanzarea, donarea, vaccinarea contra rabiei sau scoaterea in spatii publice a acestora.

Pentru cetatenii care au deja caini cu microcip, medicul veterinar urmeaza sa stabileasca calitatea microcipului si daca acesta poate fi citit. In cazul in care nu corespunde normelor microcipul va fi schimbat.

Tot pana la 1 ianuarie 2015, cainii de rasa comuna sau metisii acestora trebuie sa fie sterilizati, potrivit HG nr. 1059/2013 pentru aprobarea Normelor de aplicare a OUG nr. 155/2001 privind gestionarea cainilor fara stapan, intrata in vigoare in 23 decembrie 2013.

Detinatorii cainilor de rasa comuna sau metisilor fatati dupa data de 1 ianuarie 2015 au obligatia sa sterilizeze puii astfel: femelele la varsta de 4 - 6 luni si masculii la varsta de 6 - 8 luni.

AMENZILE SUNT INTRE 2000 SI 5000 DE LEI
Sanctiunile pentru nerespectarea reglementarilor privind identificarea si microciparea cainilor sunt intre 2.000 si 5.000 de lei si intre 5.000 si 10.000 de lei pentru cei care nu-si sterilizeaza cainii de rasa comuna sau metisii acestora, potrivit Legii nr. 258/2013 pentru modificarea si completarea OUG 155/2001.

Reprezentantii ANSVA au precizat ca, impreuna cu Colegiul Medicilor Veterinari, au pus la dispozitia cetatenilor Portalul identificarii si inregistrarii animalelor de companie - Rompetid.ro - unde fiecare proprietar de caine are posibilitatea de a verifica veridicitatea datelor inscrise in RECS.

Afla detalii despre preturile pentru sterilizare si microcipare direct de la sursa, Stirile PROTV.

duminică, 16 martie 2014

Ce poate învaţă un vorbitor public de la o viroză by Andy Szekely

Astăzi vreau să-ţi vorbesc despre o temă, un instrument şi un subiect, care este adecvat mai degrabă anotimpului rece... şi anume despre viroze.

Mai exact, tehnica pe care vreau să ţi-o prezint acum (e o tehnică de public speaking) se numeşte ANTIVIRUS.

Din aceasta lectie vei invata:
  • Tehnici şi abordări care ajută oamenii din sală să se relaxeze şi să te asculte cu mai mare atenţie;
  • Comportamente simple pe care atunci când le practici îţi garantează o imagine şi un brand favorabile;
  • Ce formulări să foloseşti când vorbeşti în public, astfel încât acestea să fie mai soft, mai uşor de acceptat de către oameni;
  • Cum să ajuţi oamenii să elimine din mintea lor „virusul mental” printr-o tehnică numită ANTIVIRUS;
  • Cum să te adresezi subtil şi politicos oamenilor din sală – formulări care au mereu succes – astfel încât ei să-ţi spună cu încredere ce probleme au ;
Vezi acest video training gratuit aici:

20 de chestii pe care mintile puternice NU le fac.

Adesea citim – unii mai si scriem – despre ceea ce credem ca ar fi de facut sa ne optimizam succesul si fericirea. Una este sa citim, alta sa-ntelegem ce si cum este cu fericirea si succesul, conceptele astea atat de simple, dar cuprinzatoare, dorite dar prea simplificate – ati prins ideea, ok?

Bine. Treaba sta insa putin diferit: de cele mai multe ori, nu lucrurile alea ce ar trebui sa le facem fac diferenta cea mare. Nu, diferenta si efectele cele mari le aduc lucrurile alelalte, alea pe care tot amanam sa le mai facem.

Ca si fiinte umane, avem cu totii o aversiune mare, daca nu chiar maxima la “ a NU face”. Asa suntem noi programati, sa “simtim” ca avem nevoie de o actiune initiala pentru a produce vreun fel de rezultate.

Oricum, pentru ca mai mereu facem cate ceva, rezulta o gramada din ce in ce mai mare de chestii din astea pe care le facem – iar gramada asta, mereu in crestere, are de fapt efecte negative.

Si uite asa am ajuns la povestea din titlu: oamenii aia puternici, apreciati si pe care ni-i dam sau ii dam mai mereu exemplu, au niste secrete. Trucuri. Tips & tricks, daca doriti. Oamenii aia evita sa faca niste chestii, tocmai ca sa produca beneficii maxime in cel mai scurt timp.

Mai jos e o lista. Stiu ca listele nu-s chiar asa cool, dar… cumva trebuia sa le enumar:

1. A trai in trecut
Asta e simpla: concentrarea trebuie sa fie pe momentul prezent si pe viitorul apropiat. Oamenii aia cu minti puternice si cu succes au inteles deja ca trecutul nu se mai poate controla – sau chiar romaneste zis, nu se mai intoarce. Deci, tot un fel de a spune ca nu se mai poate controla, deci schimba. Pe partea cealalta, viitorul – la modul “a la longue” – e la fel de predictibil ca si vremea aia probabila pentru iarna urmatoare. De ce credeti ca-i zice vremea “probabila”?!

2. A ramane in zona de confort
Zona de confort este un loc tare periculos. E locul ala unde te complaci si te complaci si uite-asa curand te pierzi pur si simplu. Pe scurt, sa stai numai acolo, in locsorul ala caldut si confortabil al tau este un fel de a renunta sa mai traiesti…

3. A nu asculta opiniile altora
Aia care se cred suficienti in orice si in toate nu-s decat niste prosti. La brainstorming, smecheria nu este sa fortezi ideile sa apara, ci sa le prinzi din zbor, pe masura ce apar. O idee buna este buna, indiferent ca vine de la tine sau de la oricine altcineva. Nu lasa propriul ego sa te stapaneasca. Daca cineva are un sfat bun, ia-l si fa-l sa fie perfect pentru tine.

4. A evita schimbarile
Diferenta intre mintile puternice si cele slabe este ca primele inteleg ca schimbarea este un proces inevitabil. Iar a evita inevitabilul este stupid. Deci, a evita schimbarea, este stupid – e doar o pierdere de energie si de timp, ok?

5. A nu mai invata lucruri noi
Nu stiu totul. Nici tu nu stii totul. Nimeni nu stie totul, de fapt. Chestia faina este ca pana si ce crezi tu sau eu ca stim foarte bine, s-ar putea sa nu fie chiar cu totul adevarat sau corect. Daca iti inchizi mintea, nu mai inveti nimic nou. Daca nu mai inveti chestii, iarasi se cheama ca nu mai traiesti.

Fiecare secundă din acest video este una perfectă !


Sursa: LiveBiz via Dan Caras

Exercitii pentru subtierea coapselor si taliei ..


Primesc foarte des intrebari de la fetele care isi doresc sa isi subtieze cumva talia si/sau coapsele, dar doar in partea problematica. Unele isi doresc sa isi mareasca sau chiar miscoreze fundul… Diferite probleme. Desi am mai explicat in nenumarate cazuri ca este aproape imposibil sa dai jos surplusul dintr-o anumita zona, sunt totusi anumite exercitii care iti pot ajuta corpul sa ajunga la forma dorita. Am prezentat de multe ori, diferite antrenamente. Astazi a venit momentul sa iti arat 5 exercitii simple pentru subtierea coapselor si taliei!

Recomand executarea exercitiilor de mai jos dupa un cardio intens, de 3-4 ori pe saptamana. Ai nevoie de cateva accesorii: o pereche de gantere de 3-5-7 kg, o banda elastica / un cerc elastic, o salteluta (optional). Atentie insa! Am spus si repet: daca ai constructia oaselor de asa natura, incat ai bazinul lat sau ceva de genul asta, nu te astepta sa faca minuni astfel de exercitii.

Cu toate acestea, poti incerca!

1. Genuflexiuni cu balans.



Poza spune multe. Cum se executa? Stai in pozitie verticala, cu picioarele usor departate. Executi o genuflexiune, cu bratele intinse spre podea. Daca executi miscarea corect si poti sa atingi podeaua cu mainile, e si mai bine. In timp ce te ridici iti lasi greutatea pe un picior, timp in care prinzi celalat picior ca in imagine. Mentii pozitia cateva secunde, revii la pozitia initiala si repeti miscarea pe cealalta parte. Asta e o repetare. Executa 20 de repetari in total, alternand de fiecare data piciorul.

2. Fandare incrucisata.



Urmareste pentru inceput poza. Pozitia de pornire e cea verticala cu mainile la ceafa. Apoi, iti incrucisezi un picior in spatele celuilalt, timp in care mana corespondenta piciorului din spate coboara si se sprijina de podea, exact ca in imagine. Executi cumva o miscare de plecaciune, asemanatoare cu cea pe care o executam noi cand va cerem in casatorie :)). Te ridici repede si repeti miscarea si pe calalta parte. Executi 20 de repetari, alternand picioarele de fiecare data.

Citeste continuarea aici:

Macroul si vacuta by Inozza

Oricat de imposibil vi s-ar parea (si oricat de mult mi-as dori sa nu fie real), urmatorul dialog a avut loc in urma cu doar cateva ore.

***

Unul dintre lucrurile care ma bucura si ma exaspereaza, in acelasi timp, la programul Limitless este ca trebuie sa-ti prepari singur mesele. Ma bucura pentru ca am certitudinea ca mananc sanatos si corect, dar ma exaspereaza pentru ca priceperea mea la gatit se limiteaza la fiert oua, facut cartofi prajiti sau, daca e luna plina, Jupiter trece prin casa a VIII-a, iar Saturn e retrograd in scorpion, poate niste paste cu somon.

Meniul pe care Valentin Vasile, creatorul Limitless, mi l-a recomandat pentru azi la pranz continea macrou cu ciuperci la cuptor si salata de morcovi. Putea la fel de bine sa scrie coq au vin la cat de mult ma pricep, dar in fine.

Cumpar azi-dimineata un macrou de la pescarie si, in jurul orei pranzului, ma pregatesc sa-l gatesc. Pentru ca n-am gatit niciodata peste, am intrat pe YouTube sa vad cum se prepara. Filmuletele respective nu ma lamureau insa si cum sta treaba cu curatarea lui, asa ca apelez la specialistul universal, mama.

O sun, nimic. Insist, privind ingrijorata la macroul care se holba la mine din bol. Intr-un final, dupa ce retez capul care ma privea acuzator, mama imi raspunde. Probabil ii vine greu sa creada ca am de gand sa gatesc (si nu orice, ci macrou la cuptor!), pentru ca o aud cum mustaceste in fundal, dar n-are de gand sa imi taie elanul creativ.

- In primul rand, trebuie sa verifici sa nu…, incepe mama didactic, dar i-o retez brusc.
- Normal ca am verificat sa nu mai miste, mama! Doar nu sunt atat de proasta! I-am si taiat capul si coada! Bine, stiu ca unii mai misca si dupa ce le tai capul, dar sunt aproape sigura ca asta era deja mort cand l-am luat.

De la capatul celalalt al firului se aude un ras isteric. Dupa cateva secunde, printre hohote, mama reuseste sa ingaime:

-Solzi…! [alte rasete incontrolabile] Sa nu…! [iar hohote; deja ma enerveaza cu rasul asta, halal ajutor mi-e!] Sa verifici sa nu aiba solzi!, a reusit sa spuna intr-un final.
- Pai cum fac asta?
- Simti. Treci degetele peste el.
- Daca tu crezi ca simt ceva cu manusile astea…

La celalalt capat al firului, mama se ineaca in hohote de ras. Vorbeste precaut, cum ai face-o cu un psihopat care manuieste o foarfeca:

-Ce…manusi, scumpa mamei?
- Am luat o pereche din alea groase si au nu stiu ce chestie cauciucata la buricele degetelor. Nu simt nimic.

Citeste continuarea aici:

IHTIS & ART Fusion pregatesc TABARA TINERILOR RESPONSABILI

Socializarea presupune o larga varietate de activitati desfasurate intr-un mediu distractiv, pentru fiecare copil sau tanar urmarindu-se teluri individuale bazate pe nevoile lui, dar si teluri de grup pentru a putea fi monitorizata coeziunea grupului si felul cum evolueaza fiecare la nivelul acestuia.

O astfel de actiune se doreste a fi Tabara de socializare “APTITUDINI PENTRU ATITUDINI,organizata de Asociatia IHTIS In Statiunea Eforie Sud / Hotel MILCOV**, in perioada 25-30 iunie 2014, fiind asigurata masa si cazarea a 20 participanti cu si fara dizabilitati.

Ineditul fiind caracteristica taberei, suntem astazi in masura a preciza doua activitati deosebite, coordonate de voluntarii Asociatiei ART Fusion, devenita Partener in proiect:
- O piesa de Teatru Imagine;
- Un atelier pe metoda de Biblioteca Vie si un eveniment de Biblioteca Vie.

Primii beneficiari ai taberei au obtinut dreptul de a participa gratuit (avand asigurata masa si cazarea), prin tombola organizata in luna decembrie, in cadrul festivalului de colinde. Altii pot castiga INCA acest drept, participand la Concursul literar “OBSERV – GANDESC – POVESTESC”, pe blogul dedicat actiunii. Termenul limita fiind 15 aprilie 2014.

Citeste mai mult aici.

vineri, 14 martie 2014

A sosit editia retiparita a "STIL DE VIATA, NU DIETA!"!!

Cartea poate fi deja cumparata la pretul de 30 lei de la studio-ul lui Valentin Vasile din strada Icoanei, nr 96A. Pentru livrari prin curier puteti scrie un email cu adresa la care vreti sa primiti cartea la beatrice@valentinvasile.ro.

Pretul livrarii este de 10 lei in Bucuresti si 20 lei in restul tarii. 

Oricum, in aproximativ 2 saptamani cartea va fi disponibila in librariile din toata tara.

Spor la slabit!
A sosit editia retiparita a "STIL DE VIATA, NU DIETA!"!!

Cartea poate fi deja cumparata la pretul de 30 ron de la studio-ul meu din strada Icoanei, nr 96A. Pentru livrari prin curier puteti scrie un email cu adresa la care vreti sa primiti cartea la beatrice@valentinvasile.ro

Pretul livrarii este de 10 ron in Bucuresti si 20 ron in restul tarii. 

Oricum, in aproximativ 2 saptamani cartea va fi disponibila in librariile din toata tara.

Spor la slabit!

Tratament naturist pentru sinuzita

Un sinus este o cavitate umpluta cu aer. Prin sinus ne referim la acele cavitati din craniu care sunt conectate la caile respiratorii nazale printr-o gaura ingusta in maduva osoasa(ostium). In mod normal toate sunt deschise catre caile respiratorii nazale printr-un ostium.


Oameni au patru perechi de sinusuri, fiecare se refera la:
- Sinus frontal (situat pe frunte).
- Sinusul maxilarului (in spatele obrajilor)
- Sinusul etmoid (situat intre ochi).
- Sinusul sfenoid (situat adanc in spatele etmoidului).

Cele 4 perechi de sinusuri sunt descrise adesea ca o unitate si sunt numite sinusuri paranazale. Celulele din captuseala interioara a fiecarui sinus sunt celule secretoare de mucus, celule epiteliale si unele celule care fac parte din sistemul imunitar(macrofage, limfocite si eozinofile).

Functiile sinusurilor includ umidificarea si incalzirea aerului inhalat, izolarea structurilor din jur (ochi, nervi), cresterea rezonantei vocii si au rol de tampon impotriva traumatismului facial. Sinusurile reduc greutatea craniului.

Infectarea sinusurilor, cauzele infectiei sinusurilor si tipurile de sinuzita pot fi lecturate pe SuntSanatos.ro.

Simptomele sinuzitei:
Simptomele cele mai frecvente ale infectiei sinusurilor sunt durerile de cap, sensibilitate faciala, presiune sau dureri si febra. Cu toate acestea mai putin de 25% din bolnavi pot avea sinuzita acuta asociata cu febra. Alte simptome comune:
1. Drenaj nazal decolorat sau intunecos.
2. Un sentiment de imbacseala nazala.
3. Durere de gat.
4. Tuse.

Unii oameni observa o sensibilitate crescuta sau dureri de cap atunci când se aplece înainte, din cauza presiunii suplimentare plasate pe sinusuri. Altii pot avea dureri de dinti sau urechii, oboseala, sau respiratie urat mirositoare. In sinuzita neinfectioasa, alte simptome asociate alergiei mancarimea de ochi si stranut pot fi comune, dar pot include unele dintre simptomele enumerate mai sus, pentru sinuzita infecțioasă. Drenajul nazal este de obicei limpede sau albicios-colorate la persoanele cu sinuzita infectiosa. Rarele infectii cu fungi pot produce ulceratii cu margini ascutite si un centru negru in zona nazala. Acest lucru necesita evaluare medicala imediata.

Tratament:
Pentru sinuzita provocata de un virus nu este nevoie de tratament antibiotic. O infectia bacteriana este suspectata atunci cand apare durerea faciala, puroi sau descarcari nazale de gestiune asemanatoare, iar simptomele persista mai mult de o saptamana si medicamentelenazale nu au nici un efect. Infectia acuta a sinusurilor de la o bacterie este de obicei tratata cu antibiotice care vizeaza tratarea celor mai comune bacterii cuoscute care pot provoca infectia sinusurilor, deoarece nu se pote obtine o cultura de incredere fara inhala bacteriile.

Un tratament naturist care poate fi realizat si acasa consta in:
1. Inhalatii cu plante puternic aromate cum ar fi: busuioc, cimbru sau cimbrisor, menta, levantica.
2. Picaturile de pus in nas se fac din ceai de galbenele si zeama de lamaie, doua lingurite de ceai si o lingurita de zeama de lamaie, portia pe o zi. In fiecare zi se prepara picaturi proaspete.
3. A se consuma hrean impreuna cu mancare dar dat pe razatoare. Aburul emanat de hrean desfunda sinusurile. La fel se intampla cu ceapa si usturoiul, care nu trebuie ocolite.
4. Zilnic spalaturi nazale cu apa calda sau ceai de galbenele in care ai dizolvat putina sare sau un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar. Trage lichidul intai pe o nara, in timp ce pe cealalta o astupi, apoi pe cealalta. (vezi JALA-NETI, o tehnica de purificare nazala cu ajutorul apei sarate)
5. De un real folos pentru bolnavii de sinuzita sunt si ceaiurile din plante puternic aromate.

Vezi si:
Preparatele nazale
JALA-NETI, o tehnica de purificare nazala cu ajutorul apei sarate

10 intrebari frecvente referitoare la returnarea produselor in comertul electronic by Bogdan Manolea ..

In diverse intrebari de pe Ecompedia sau cu magazinele participantele la Galele Premiilor Ecommerce (GPEc) apar diverse chestiuni legate de modul corect dispozitiilor legate de dreptul de a renunta la cumparare si a primit banii inapoi.

Am mentionat mai jos cele mai des intâlnite intrebari – atât din partea clientilor, cât si a magazinelor online, in speranta de a clarifica anumite aspecte.

Inainte de a trece efectiv la intrebari, trebuie explicat ca dreptul de denuntare unilaterala este prevazut in OG 130/2000, iar ca orice legislatie pentru protectia consumatorului – ea trebuie interpretata in favoarea consumatorului.

La acest articol am avut in vedere legislatie aplicabila pâna la 10 Martie 2014, ca si diverse discutii publice cu reprezentati ai ANPC sau ai unor Asociatii de protectie a consumatorului pentru clarificarea conceptelor. Interpretarile si comentariile sunt insa personale si nu reprezinta un sfat juridic.

1. Daca clientul ridica produsul din magazin, mai este aplicabil dreptul de retragere?
Da.

Dreptul de retragere se aplica in cazul contractelor la distanta, deci conteaza doar daca acordul de vointa s-a facut la distanta (Internet, telefon, fax etc.). Este irelevant modul de trimitere sau ridicare a produsului, ca si modalitatea de plata. Singurul caz in care nu ar fi aplicabil este cel in care clientul comanda un produs online, vine in magazin si acolo se razgândeste si de fapt cumpara un alt produs vazut acolo.

2. Se aplica legea si persoanelor juridice? Sau unui PFA?
Nu

OG 130/2000 se aplica doar consumatorilor definiti la art. 2 (b) din OG 130/2000, deci nu li se aplica PFA sau persoanelor juridice. Cu toate acestea, daca magazinul online doreste, el poate sa extinda in mod expres acest drept si persoanelor juridice. In acest caz magazinul poate sa impuna si conditii suplimentare fata de ce cere legea. In caz de conflict referitor la aplicarea sau interpretarea regulilor, daca partile nu ajung la o situatie amiabila, solutia este apelarea la instanta competenta.

3. Se poate cere clientului sa foloseasca acelasi mod de transmitere al produsului ca si la livrare?
Nu.

Orice obligatie adresata consumatorului suplimentar fata de cerintele legii pentru a beneficia de dreptul de retragere poate fi considerata o limitare si deci contravine OG 130/2000. Consumatorul poate decide singur cum doreste sa returneze produsului. Cu toate acestea consumatorul este responsabil de integritatea produsului pâna in momentul intrarii in posesia magazinului, deci i se poate recomanda un anumit mod de transmiterea care poate sa garanteze integritatea produsului la transportul de retur.

Totusi conform noii directive a UE pentru protectia consumatorilor (ce ar trebuie implementata si sa intre in vigoare pâna la 14 iunie 2014) se va putea sa nu se ramburseze sumele platite pentru livrarea non-standard (art 13 alin 2 din Directiva).

4. Se poate cere clientului sa returneze produsul doar in ambalajul original?
Nu.

Orice obligatie suplimentara ceruta consumatorului pentru a beneficia de dreptul de retragere poate fi considerata o limitare si deci contravine OG 130/2000. Totusi consumatorului i se poate cere sa returneze toate accesoriile cu care produsul a fost livrat initial.

5. Poate magazinul sa ofere inlocuirea produsului cu un altul in loc de rambursarea banilor?
Da, dar doar daca consumatorul este de acord.

Daca partile sunt de acord cu inlocuirea produsului sau cumpararea altuia in schimb, atunci nu este niciun motiv de disputa intre parti si deci nu exista o problema. Cu toate acestea magazinul nu poate sa inlocuiasca dreptul de denuntare unilaterala cu posibilitatea de inlocuire a produsului.

Raspunsurile pentru urmatoarele 5 intrebari:

  • Suma returnata trebuie sa includa si cheltuielile de livrare initiala?
  • Poate magazinul sa extinda perioada de razgândire la mai mult de 10 zile?
  • De când se calculeaza cele 10 zile?
  • Se poate retine o taxa, daca produsul a fost folosit?
  • Atunci daca mi se da inapoi un produs deteriorat, este obligat magazinul sa ramburseze banii?
floria.ro

Etichete

(Re)Descoperim RO 5G abonare accesorii accidentare accounting aerobic affairs Afiliat ajutor de bucatar amenda animal anticelulitic antiinflamator antrenor antreprenor anvelope aparat apicol Apple Pay aranjament argan asigurare audiobook auto autodezvoltare automatizare bebe bestseller bijuterii bila bilet bio Bloggeri: Intrebari si Raspunsuri BMW booking brad bratara BT Pay buchete. Craciunite Bucuresti burnout bursa business cadastru cadouri calatorie call calmant camera campanie canapele cancer card carduri carte carte identittate cash cazier judiciar ceai cel mai - cea mai - cei mai - cele mai celulita cilindru de spuma clienti clipuri coach coafura colectie color coltar comunicare concediu concurs contabil contactless coplata coronite Craciun creativ creative credit creier crud culturale cumparaturi curatare curs d'ale gurii dacia de testat diabet dictionar dieta din ciclul "Atzatza spiritele" Din ciclul D'ale vietii dispozitiv diuretic diurna donatie drept. Drogurile drumetie economie electric EMS engleza esarfa esential excavator facebook fara reteta fashion ficat finante Fitbit Pay fizica flexibilitate floral flori foam roller fond formator fotbal fotolii gadget galaxy note Garmin Pay GDPR germana global gps gratuit grup gym hairstylist hemoragii hot news HR Huawei ID IHTIS ilegal Ilfov imagine imbracaminte imobiliare impozit impozite imprumut incaltaminte infoSTB insuficienta cardiaca internship intima inventions n gadgets jobs joc kit la baie laptisor de matca lenjerie Lenovo magazin online management manuka mar marketing masca matase de porumb mecenat medicamente Medicina Pentru Toti mediu menopauza menstruatii miere mobilier mobilitate model momente motion mouse multigroom multimedia music natural nerambursabil neuroplasticitate newsletter ocazie ochi odihna off-road ONG online Orange par parcare Parking pastura pat permis conducere persoana PFA PFI philips piele pietre la rinichi pilates plan de afacere plata platforma pneuri polen popcorn porumb postari postura premii primul privata pro produs program prostata psoriazis radio - TV raliu rapid RCA records redirectionare reducere registrul relaxare reparare restituire resursa retur ride-sharing ridicare rochie rola romania romantice rovinieta rulou S.P.A.M. - Stire Potrivita Actiune Memorabila salariu sales saltele sampon samsung sanatate sarbatori sare scaune scoala scubadiving Seinfeld servicii set slabit smartphone smartwatch SMS Social alert social media sociale software somn spa spatiul privat virtual speciale sponsorizare sponsorizari sport spring SPV start-up nation STB supravietuire tableta talent tapiterii taxa taxe teatru tehnica tensiune terapeut tichete tombola tonic Trafic alert trainer personal trans fat tratament trekking tren tuns ulei umanitar united useful vara vedere veterinar video webinar weekend wella workshop zahar zbor zilier
pictorulfericit.ro