viataverdeviu.ro

joi, 13 septembrie 2007

10 trucuri pentru un serviciu placut ..

Sursa: Libertatea, 04 Februarie 2006

Nu e usor sa te descurci cu o slujba pe care o urasti, dar cateodata trebuie sa zambesti si sa rabzi pana cand apare ceva mai bun. Daca esti blocat pe postul actual, pentru ca trebuie sa-ti platesti facturile sau pentru ca esti in expectativa pentru slujba visata, iata zece lucruri pe care le poti face pentru a-ti usura existenta.

1. Fixeaza-ti tinte saptamanale.
Cateodata este mai usor sa termini ziua cu bine daca ai un premiu in vizor. Chiar daca iti urasti slujba actuala, trebuie sa existe un scop care sa te faca fericit. Impune-ti tinte saptamanale care sa te ajute sa gasesti acea ocazie de aur. Stabilirea acestor scopuri iti va da o perspectiva pentru care sa lucrezi.

2. Fa un lucru pe zi sa-ti atingi scopurile.
Nu este nevoie sa-ti indeplinesti toate tintele intr-o zi, ci poti sa faci cate ceva in fiecare zi. Cand te trezesti dimineata, fixeaza-ti un obiectiv si asigura-te ca il duci la capat. Iti va da sentimentul unei impliniri si vei fi multumit ca faci progrese.

3. Acorda-ti timp pentru tine insuti inainte de munca.
Daca te duci la o slujba care oricum nu-ti place, grabit si stresat vei inrautati lucrurile. Asigura-ti niste momente de solitudine dimineata. Dezvolta-ti un ritual matinal. Rasfata-te cu o cafea buna, trezeste-te destul de devreme ca sa apuci sa citesti ziarul sau seteaza-ti alarma sa te trezeasca cu o muzica saltareata. Diminetile bune pot face minuni pentru dupa-amiezele tale.

4. Creeaza o distractie la birou.
Te demoralizeaza ca stai inchis sau te innnebunesc zgomotele de telefon si zumzaiala din birou. Fa ceva care sa te bine-dispuna cand esti la munca. Pune-ti o poza tropicala ca screen-saver sau ia-ti casti sau un mp3 player si asculta muzica. Iesi in pauza de pranz.

5. Dezvolta-ti abilitatile.
Doar pentru ca iti urasti slujba nu inseamna ca nu poti sa inveti lucruri noi. Foloseste-ti timpul ca sa te transformi intr-un candidat mai bun pentru viitoarea slujba. Invata ceva nou pe computer, ia o carte managementul dezvoltarii personale si citeste-o in pauza. Transforma slujba pe care o ai intr-o ocazie de autoperfectionare.

6. Descarca-te.
Cei mai multi oameni au o activitate care ii ajuta sa se relaxeze si sa scape de tensiunea acumulata du-pa o zi de munca. Fa o plimbare, du-te sa inoti sau sa alergi.

7. Recompenseaza-te.
Pentru a compensa nefericirea de la munca, gaseste mici bucurii cu care sa te rasplatesti. Ia-ti o inghetata sau inchiriaza un film. Planuieste-ti urmatoarea vacanta. Gaseste ceva care sa te faca sa te simti bine in pielea ta.
8. Mentine performanta.
Este foarte important sa continui sa-ti faci munca si sa o faci bine, indiferent de situatia ta. Impune-ti tinte personale de performanta. Apoi, foloseste-te de ceea ce ai realizat la interviurile viitoare.
9. Pastreaza legaturile.
Lumea este mica si nu stii niciodata cand o sa dai peste un fost coleg de munca. Nu rupe orice legatura cu compania la care lucrezi doar pentru ca esti nefericit. Mentine-ti contactele si relatiile intr-o nota pozitiva. S-ar putea sa ai nevoie de o recomandare sau o vorba buna de la unul dintre colegi, in viitor.
10. Constientizeaza faptul ca totul trece.
Poate acum ti se pare ca vei fi blocat pe acest post pentru totdeauna. Fii optimist si aminteste-ti ca esti stapan pe destinul tau. Cauta pe toate caile o slujba care te intereseaza.

Niciun comentariu:

floria.ro

Etichete

(Re)Descoperim RO 5G abonare accesorii accidentare accounting aerobic affairs Afiliat ajutor de bucatar amenda animal anticelulitic antiinflamator antrenor antreprenor anvelope aparat apicol Apple Pay aranjament argan asigurare audiobook auto autodezvoltare automatizare bebe bestseller bijuterii bila bilet bio Bloggeri: Intrebari si Raspunsuri BMW booking brad bratara BT Pay buchete. Craciunite Bucuresti burnout bursa business cadastru cadouri calatorie call calmant camera campanie canapele cancer card carduri carte carte identittate cash cazier judiciar ceai cel mai - cea mai - cei mai - cele mai celulita cilindru de spuma clienti clipuri coach coafura colectie color coltar comunicare concediu concurs contabil contactless coplata coronite Craciun creativ creative credit creier crud culturale cumparaturi curatare curs d'ale gurii dacia de testat diabet dictionar dieta din ciclul "Atzatza spiritele" Din ciclul D'ale vietii dispozitiv diuretic diurna donatie drept. Drogurile drumetie economie electric EMS engleza esarfa esential excavator facebook fara reteta fashion ficat finante Fitbit Pay fizica flexibilitate floral flori foam roller fond formator fotbal fotolii gadget galaxy note Garmin Pay GDPR germana global gps gratuit grup gym hairstylist hemoragii hot news HR Huawei ID IHTIS ilegal Ilfov imagine imbracaminte imobiliare impozit impozite imprumut incaltaminte infoSTB insuficienta cardiaca internship intima inventions n gadgets jobs joc kit la baie laptisor de matca lenjerie Lenovo magazin online management manuka mar marketing masca matase de porumb mecenat medicamente Medicina Pentru Toti mediu menopauza menstruatii miere mobilier mobilitate model momente motion mouse multigroom multimedia music natural nerambursabil neuroplasticitate newsletter ocazie ochi odihna off-road ONG online Orange par parcare Parking pastura pat permis conducere persoana PFA PFI philips piele pietre la rinichi pilates plan de afacere plata platforma pneuri polen popcorn porumb postari postura premii primul privata pro produs program prostata psoriazis radio - TV raliu rapid RCA records redirectionare reducere registrul relaxare reparare restituire resursa retur ride-sharing ridicare rochie rola romania romantice rovinieta rulou S.P.A.M. - Stire Potrivita Actiune Memorabila salariu sales saltele sampon samsung sanatate sarbatori sare scaune scoala scubadiving Seinfeld servicii set slabit smartphone smartwatch SMS Social alert social media sociale software somn spa spatiul privat virtual speciale sponsorizare sponsorizari sport spring SPV start-up nation STB supravietuire tableta talent tapiterii taxa taxe teatru tehnica tensiune terapeut tichete tombola tonic Trafic alert trainer personal trans fat tratament trekking tren tuns ulei umanitar united useful vara vedere veterinar video webinar weekend wella workshop zahar zbor zilier
pictorulfericit.ro