viataverdeviu.ro

vineri, 21 septembrie 2007

Trecerea de pietoni se pune si la cerere ..

Trecerea de pietoni se pune si la cerere In Bucuresti, dar si in orasele mari din provincie, traficul urban a devenit extrem de periculos pentru pietoni. Multi sunt nevoiti sa traverseze strada neregulamentar, pentru simplul fapt ca trecerea de pietoni e mult prea departe de blocul in care stau sau de locul pe care il tranziteaza zilnic. Parintii care se tem pentru siguranta copiilor lor trebuie sa stie ca problema se poate rezolva chiar la initiativa lor.
Oricine poate veni cu propunerea infiintarii unei treceri de pietoni.
Daca sunteti din Capitala, tot ce trebuie sa faceti e sa depuneti o cerere la Centrul de Informare si Documentare pentru Relatiile cu Cetatenii (Bd. Regina Elisabeta, nr. 16, parter), specificand ca o inaintati catre Directia Drumuri, Transporturi si Sistematizarea Circulatiei (DDTSC) din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti.
Daca locuiti in alt oras aglomerat, cererea trebuie depusa la Primarie, iar traseul aprobarii ei va fi acelasi.
Cererea va contine numele solicitantului, locatia in care propune infiintarea trecerii de pietoni, precum si o scurta motivatie care reflecta punctul sau de vedere.
Conform sefului Serviciului Sistematizarea Circulatiei si Autorizare Transport Urban (SSCATU), Sorin Luchian, motivatia este mai putin importanta. "Cererea este un semnal ca acolo se intampla ceva. Fiecare semnal al cetatenilor este analizat de inspectorii primariei, insa nu toate se materializeaza. Foarte multe cereri nu sunt intemeiate, vin din partea batranilor care vor trecere de pietoni chiar in fata pietei de unde isi fac cumparaturile, insa nu putem fragmenta strada chiar din 50 in 50 de metri pentru ca nu vor ei sa ocoleasca", explica Luchian.

Etapele aprobarii
1. Cetateanul depune cerere catre DDTSC.
2. Cererea ajunge la Administratia Strazilor, ai carei inspectori (ingineri de trafic) verifica amplasamentul. Se au in vedere fluxul de pietoni si de masini, institutiile publice existente in zona, distanta fata de trecerile de pietoni adiacente, corelarea cu statiile RATB, existenta unor artere si intersectii importante in zona.
3. Inspectorii fac o schita cu planul de semnalizare existent si cu cel optim, propus.
4. Schita este supusa analizei in cadrul Comisiei Tehnice de Circulatie (formata din reprezentanti ai primariei, ai Politiei Rutiere, ai RATB si ai Administratiei Strazilor).
5. Daca se aproba, avizul este inaintat Administratiei Strazilor, care il materializeaza in teren. Daca vremea e frumoasa, tot demersul dureaza maximum o luna.
Articol semnat de Raluca Damian, Libertatea, 23/03/2006

Modalitati de traversare a strazii:
http://www.youtube.com/watch?v=0S_1VMOl5y0
http://www.youtube.com/watch?v=O2WRcb2uYME
http://www.youtube.com/watch?v=6IgUDVJWH84

Niciun comentariu:

farmec.ro
floria.ro
libris.ro