viataverdeviu.ro

luni, 10 septembrie 2007

Cresterea masei musculare

Pentru cei care merg la sala nu numai pentru a se mentine in forma, ci si pentru a dobandi un fizic mai estetic, este foarte important sa stie ca trebuie sa aiba ce sa lucreze. Si cand spun asta ma refer strict la masa musculara. Pentru ca trebuie sa ai o masa musculara dezvoltata pentru a te putea defini foarte bine si pentru a dobandi acel fizic atletic pe care il doresti.

Nu este un secret ca foarte multi dintre noi nu au mult timp disponibil pentru a dedica lucrului la sala, asa ca o sa incerc sa va prezint cateva modalitati de a va ocupa de acest aspect, cresterea masei musculare, cat mai rapid.

In primul rand, unul din factorii cei mai importanti este reprezentat de frecventa antrenamentului. Stim ca pentru a ne creste rapid masa musculara trebuie sa facem un antrenament in forta, iar acesta are doua componente: intensitatea si recuperarea. Antrenamentul de forta consta in sesiuni de ridicari de greutati, insa foarte important este ca aceste sesiuni trebuie sa fie scurte si intense. Si bineinteles ca dupa un asemenea antrenament trebuie sa iti lasi muschii sa se odihneasca. Tot in aceasta perioada volumul lor se va modifica, crescand.

Muschii au nevoie de relaxare dupa antrenamentele in forta, iar de asta ne dam seama si daca luam in calcul ultimele studii, care spun ca o crestere a muschilor se observa la o saptamana dupa ultimul antrenament, iar asta doar daca ai luat pauza. Pentru ca in cazul in care lucrezi zi de zi, nu vei vedea nimic. Iar asta pentru ca nu se respecta perioada foarte importanta de recuperare.

Alt element important il reprezinta numarul de sesiuni de antrenament si numarul de exercitii per sesiune. Incercam sa explicam din punct de vedere logic si al organismului acest fenomen si de ce este important. Doar o anumita cantitate din totalul energiei noastre poate fi folosit pentru antrenamente cu greutati, iar asta pentru ca dupa circa 20-30 de minute de antrenament intens nivelul zaharului din sange scade foarte mult. Asadar, este foarte importanta selectia exercitiilor pe care vrei si trebuie sa le faci, pentru ca nu ai foarte mult timp la dispozitie. Avand in vedere ca lucrezi pentru masa musculara acum, iar abia apoi pentru definire, trebuie sa iti antrenezi grupele principale de muschi, pentru ca acest antrenament se va rasfrange in mod pozitiv asupra intregului tau corp. Antrenand muschii principali, corpul devine mai pregatit si se poate creste numarul de repetari de la serie la serie, lucrand cu atentie.

Sesiunile singulare de antrenament sunt mult mai eficiente decat cele multiple, asa ca incearca sa tragi foarte tare la prima serie, astfel incat sa nu mai fie nevoie de o a doua pentru acea grupa musculara. Si lucrand doar o singura serie economisesti si energie pentru un alt exercitiu. Pe langa asta, iti va fi mult mai greu sa te accidentezi sau sa te saturi de sala si sa pleci acasa.

Foarte important de retinut pentru aceste antrenamente de forta si pentru dezvoltarea masei musculare este faptul ca trebuie sa lucrezi mereu cu alte greutati, mai mari sau mai mici si sa schimbi in continuu numarul de repetari. In principiu, pe masura ce te antrenezi mai intens vei putea sa folosesti greutati mai mari si sa sa cresti numarul de repetari in cadrul seriei principale.

articol preluat de pe http://www.formen.ro/

BONUS: un videoclip http://www.netvideo.ro/view.php?cat=29&id=226 cu campionii Florin Uceanu si Ionut Iftimoaie care fac un schimb de experienta. Astfel veti invata:
- de la Florin, tehnici de antrenament pentru cresterea fortei si masei musculare;
- de la Ionut, notiuni si lovituri de baza din artele martiale.

2 comentarii:

Anonim spunea...

articolul asta incepe cu o prostie,eu am avut 24cm in bratz cand am inceput sa ma antrenez,si am crescut la 40 cm,deci nu tresa ai ce sa lucrezi,trebuie sa mananci bine,si se pune

Anonim spunea...

esti exemplu clasic de muschi fara creier.
articolul incepe bine, si ce spune e foarte la subiect.
repet: nu ai ce defini pana nu cresti.
aplicat la cazul tau particular, la aia 24 de cm nu avea rost sa te apuci sa faci definitie. trebuia intai sa cresti. acuma ca ai muschiul mare, la 40 de cm, te apuci si-l faci si frumos. adica practic ai urmat intocmai ceea ce exprima articolul.
si pe urma vi si spui ca ce destept esti tu si ce prostii vorbeste ala care a scris articolul...
vorba aia: "daca taceai, filosov ramaneai..."

floria.ro

Etichete

(Re)Descoperim RO 5G abonare accesorii accidentare accounting aerobic affairs Afiliat ajutor de bucatar amenda animal anticelulitic antiinflamator antrenor antreprenor anvelope aparat apicol Apple Pay aranjament argan asigurare audiobook auto autodezvoltare automatizare bebe bestseller bijuterii bila bilet bio Bloggeri: Intrebari si Raspunsuri BMW booking brad bratara BT Pay buchete. Craciunite Bucuresti burnout bursa business cadastru cadouri calatorie call calmant camera campanie canapele cancer card carduri carte carte identittate cash cazier judiciar ceai cel mai - cea mai - cei mai - cele mai celulita cilindru de spuma clienti clipuri coach coafura colectie color coltar comunicare concediu concurs contabil contactless coplata coronite Craciun creativ creative credit creier crud culturale cumparaturi curatare curs d'ale gurii dacia de testat diabet dictionar dieta din ciclul "Atzatza spiritele" Din ciclul D'ale vietii dispozitiv diuretic diurna donatie drept. Drogurile drumetie economie electric EMS engleza esarfa esential excavator facebook fara reteta fashion ficat finante Fitbit Pay fizica flexibilitate floral flori foam roller fond formator fotbal fotolii gadget galaxy note Garmin Pay GDPR germana global gps gratuit grup gym hairstylist hemoragii hot news HR Huawei ID IHTIS ilegal Ilfov imagine imbracaminte imobiliare impozit impozite imprumut incaltaminte infoSTB insuficienta cardiaca internship intima inventions n gadgets jobs joc kit la baie laptisor de matca lenjerie Lenovo magazin online management manuka mar marketing masca matase de porumb mecenat medicamente Medicina Pentru Toti mediu menopauza menstruatii miere mobilier mobilitate model momente motion mouse multigroom multimedia music natural nerambursabil neuroplasticitate newsletter ocazie ochi odihna off-road ONG online Orange par parcare Parking pastura pat permis conducere persoana PFA PFI philips piele pietre la rinichi pilates plan de afacere plata platforma pneuri polen popcorn porumb postari postura premii primul privata pro produs program prostata psoriazis radio - TV raliu rapid RCA records redirectionare reducere registrul relaxare reparare restituire resursa retur ride-sharing ridicare rochie rola romania romantice rovinieta rulou S.P.A.M. - Stire Potrivita Actiune Memorabila salariu sales saltele sampon samsung sanatate sarbatori sare scaune scoala scubadiving Seinfeld servicii set slabit smartphone smartwatch SMS Social alert social media sociale software somn spa spatiul privat virtual speciale sponsorizare sponsorizari sport spring SPV start-up nation STB supravietuire tableta talent tapiterii taxa taxe teatru tehnica tensiune terapeut tichete tombola tonic Trafic alert trainer personal trans fat tratament trekking tren tuns ulei umanitar united useful vara vedere veterinar video webinar weekend wella workshop zahar zbor zilier
pictorulfericit.ro