viataverdeviu.ro

duminică, 14 octombrie 2007

Tips for "Copacul de hartie" ..

Pentru imbunatirea sistemului de preluare a maculaturii va rog sa tineti cont de urmatoarele sfaturi ale echipei “Copacul de Hartie”:

Ce, cum reciclam?
Hartie si carton. Insa separat.
Hartia (cu exceptia documentelor care trebuie tocate din ratiuni de confidentialitate) este bine sa fie lasata intreaga, presata si nemototolita. Acelasi lucru este valabil si pentru cutiile de carton care trebuie doar sa fie desfacute (nu turtite). Astfel se strange o cantitate mai mare de hartie/carton, iar noi nu transportam aer:)

Reamintim ca nu se reciclaza servetele sau hartia/cartonul care a ajuns in contact cu mancarea (ex: cutii de pizza, suc).

Cata hartie sa strangem?
Cat de multa puteti strange, in limita spatiului disponibil in birou:) Cu cat luam mai multa la un transport cu atat este mai eficient proiectul. Stim ca nu se dispune de mult spatiu intr-un office insa va rugam sa luati in calcul ca pentru un kg de hartie primim 0,2 ron si pentru un kg de carton 0,1 ron. Recuperam din acest pret doar cheltuielile cu benzina/motorina (desi sunt mult mai multe costuri de proiect). Este ideal sa nu dam mai mult pe benzina decat
luam pe hartie:) Minimul sugerat de noi este de 50 kg (repetam insa: cu cat mai multa cu atat mai bine:))

Cine si cand vine sa colecteze?
Unul din cei doi voluntari care deja au vechime in proiect: Petre sau Fane. In curand se intoarce Iulian. Mai rar Tony. Din cand in cand Oana si Code (subsemnata) - asta dupa ce in primele 3 luni de proiect am fost doar noi doua (cu mandrie spunem ca primele 7 tone au fost stranse de doua fete).

Pentru programare trimiteti un mail pe colectare@mediaorg.ro sau sunati la 021 - 208 28 03 (linie asigurata de Blue Point). Facem tot posibilul sa ne revenim la un ritm de colectare normal, in maxim 3 zile de la apel (ne cerem scuze ca in ultima perioada nu ne putem lauda cu asa ceva).

Cum se finanteaza acest proiect?
Ar trebui spus ca toate cheltuielile pentru doi ani de proiect se ridica la 130.000 de Euro. Noi am pornit la drum fara 1 leu in buzunar! Nebunie sau inconstienta, cert este ca proiectul a stat in sertar 3 ani cautand finantari clasice, iar anul asta am decis sa-l lansam fara sa mai asteptam "luna de pe cer". Daca am facut bine sau nu, timpul va decide.

Am avut noroc si de prieteni care sa ne ajute si speram sa mai fie si altii (pe site sunt mentionati cu totii). Cu toate acestea am strans doar 10% din nevoile proiectului.

Prin urmare:
1. Nu uitati de faptul ca ne puteti sponsoriza (suma poate fi dedusa mai apoi integral din impozitul pe profit/cifra de afaceri)
2. Avem o campania de strangere de fonduri gazduita de KFC si Pizza Hut. Cine doneaza 5 ron primeste un breloc cu simbolul proiectului.
Important: nu este nevoie sa consumati ceva:) Intrati, luati brelocul, iesiti! Banii sunt pentru intarirea infrastructurii.
3. Avem Eco-Shop. Pentru inceput hartie reciclata pentru office. In curand si alte produse. Detalii pe site.

Si mai este o posibilitate de a ne ajuta: inlocuind mesajele gen "think before you print"/adaugand la semnatura de e-mail Daca nu este neaparata nevoie, nu da print acestui mail! Sustine
www.copaculdehartie.ro

Pot mai mult?
Din vorbe nu putem sa va ilustram ce inseamna o zi din proiect. Nu este suficient sa va spunem ca este greu sa cari pana la 1 tona pe zi, cel mai adesea fara ajutor. Si sa si descarci la centru. Si cu regret sa adaugam si momentele in care suntem tratati ca niste gunoieri (cu mentiunea ca nici acestia nu trebuie tratati rau).

De aceea, ne-ar placea sa veniti cu noi pe teren. Chiar promovam doua noi concepte: paper fitness (cea mai grea ora de aerobic paleste in fata a 250 de kg de hartie luate de la etajul 6 a unui bloc care are lift mic) si voluntar pentru o zi pe luna (8 ore pentru un mediu mai verde nu e mult; e o investitie in aer curat). Credem ca numai
asa se poate percepe cat de amplu si greu este acest proiect.

Si totusi... cand plantam?
In luna octombrie! Date provizorii: 20 sau 27 oct. Si pentru ca vrem sa stim pe cine ne putem baza va rugam sa va inscrieti individual pe site-ul nostru ca voluntar pentru acesta actiune (http://www.copaculdehartie.ro/index.php?sct=13 ). Preconizam ca vor fi mai multi voluntari decat copaci, si dorim sa stim la ce sa ne asteptam de la ziua cea mai verde pentru Bucuresti (am sperat ca doboram vreun record insa e greu urmat celor 10 milioane de copaci plantati intr-o singura zi intr-o provincie indiana).

Alaturi de noi in aceasta actiune Ministerul Mediului. In curand va anutam si locul exact in care vom planta.

Cu speranta ca vom gasi impreuna solutii pentru ca proiectul sa se dezvolte asa cum merita, va multumesc in numele micutei noastre echipe pentru faptul ca sunteti alaturi de noi.

Claudia Catana
Copacul de Hartie - o initiativa mediaORG
0721-25.22.24

un post aditional la http://ditoatepentrutotzi.blogspot.com/2007/10/actiunea-copacul-de-hartie-luat.html

Niciun comentariu:

floria.ro

Etichete

(Re)Descoperim RO 5G abonare accesorii accidentare accounting aerobic affairs Afiliat ajutor de bucatar amenda animal anticelulitic antiinflamator antrenor antreprenor anvelope aparat apicol Apple Pay aranjament argan asigurare audiobook auto autodezvoltare automatizare bebe bestseller bijuterii bila bilet bio Bloggeri: Intrebari si Raspunsuri BMW booking brad bratara BT Pay buchete. Craciunite Bucuresti burnout bursa business cadastru cadouri calatorie call calmant camera campanie canapele cancer card carduri carte carte identittate cash cazier judiciar ceai cel mai - cea mai - cei mai - cele mai celulita cilindru de spuma clienti clipuri coach coafura colectie color coltar comunicare concediu concurs contabil contactless coplata coronite Craciun creativ creative credit creier crud culturale cumparaturi curatare curs d'ale gurii dacia de testat diabet dictionar dieta din ciclul "Atzatza spiritele" Din ciclul D'ale vietii dispozitiv diuretic diurna donatie drept. Drogurile drumetie economie electric EMS engleza esarfa esential excavator facebook fara reteta fashion ficat finante Fitbit Pay fizica flexibilitate floral flori foam roller fond formator fotbal fotolii gadget galaxy note Garmin Pay GDPR germana global gps gratuit grup gym hairstylist hemoragii hot news HR Huawei ID IHTIS ilegal Ilfov imagine imbracaminte imobiliare impozit impozite imprumut incaltaminte infoSTB insuficienta cardiaca internship intima inventions n gadgets jobs joc kit la baie laptisor de matca lenjerie Lenovo magazin online management manuka mar marketing masca matase de porumb mecenat medicamente Medicina Pentru Toti mediu menopauza menstruatii miere mobilier mobilitate model momente motion mouse multigroom multimedia music natural nerambursabil neuroplasticitate newsletter ocazie ochi odihna off-road ONG online Orange par parcare Parking pastura pat permis conducere persoana PFA PFI philips piele pietre la rinichi pilates plan de afacere plata platforma pneuri polen popcorn porumb postari postura premii primul privata pro produs program prostata psoriazis radio - TV raliu rapid RCA records redirectionare reducere registrul relaxare reparare restituire resursa retur ride-sharing ridicare rochie rola romania romantice rovinieta rulou S.P.A.M. - Stire Potrivita Actiune Memorabila salariu sales saltele sampon samsung sanatate sarbatori sare scaune scoala scubadiving Seinfeld servicii set slabit smartphone smartwatch SMS Social alert social media sociale software somn spa spatiul privat virtual speciale sponsorizare sponsorizari sport spring SPV start-up nation STB supravietuire tableta talent tapiterii taxa taxe teatru tehnica tensiune terapeut tichete tombola tonic Trafic alert trainer personal trans fat tratament trekking tren tuns ulei umanitar united useful vara vedere veterinar video webinar weekend wella workshop zahar zbor zilier
pictorulfericit.ro